آشپزي
مطالب بسیار زیادی تا به حال در مورد فواید چای خواندهایم، اما آیا نحوه درست کردن یک چای خوب برای خود و خانوادهمان را هم بلد هستیم؟ در درست کردن چای باید به برخی نکات ریز، دقت داشته باشید که در طعم و کیفیت این نوشیدنی بسیار موثر هستند.
قانون ؛ فقط جوشاندن آب در این جا مورد نظر نیست و باید به نکات دیگری نیز توجه داشته باشید. حتما از آبهای کاملا تصفیه شده و رد شده از فیلترهای مختلف برای دم کردن چای استفاده کنید. مثلا اگر یخچال شما آب تصفیه شده میدهد، میتوانید از آن استفاده کنید. استفاده از آبهای معدنی نیز برای تهیه چای، زیاد توصیه نمیشود، چرا که املاح موجود در آن میتواند طعم و رنگ چای را عوض کند.
چای به تنهایی میتواند بسیاری از بیماریهای بدن شما را دفع کند و همچنین سیستم داخلی بدن را قدرت ببخشد، پس نباید ماده دیگری در آن استفاده کرد.
با توجه به شرایطی که دارید و برای اینکه بهترین نتیجه را از نوشیدن یک چای به دست آورید، نیاز است که نوع چایی انتخابی را به دقت در نظر داشته باشید. مثلا اگر دچار استرس شدهاید میتوانید از چای سبز استفاده کنید و یا اینکه اگر خیلی سرفه میکنید، از چای گیاهی و یا کوهی استفاده کنید تا بهترین نتیجه را دریافت کنید.
چای به تنهایی میتواند بسیاری از بیماریهای بدن شما را دفع کند و همچنین سیستم داخلی بدن را قدرت ببخشد، پس نباید ماده دیگری در آن استفاده کرد. افرادی هستند که در چای خود، شیر میریزند اما این باعث میشود تا بسیاری از فواید چای به وسیله شیر از بین برود و دیگر خاصیت گذشته را نخواهد داشت.
چگونه بهترین چای را درست کنیم؟
یکی از مواردی که باید به آن دقت بسیاری داشته باشید، نوع شیرین کردن چای است. استفاده از شکر و قند، نه تنها برای بدن ضررهایی دارد، بلکه خواص چای را نیز کاهش میدهد. بهترین شیرینکننده چای، میتواند عسل باشد و یا اینکه اصلاً از شیرین کردن چای خود صرف نظر کنید و آن را تلخ و خالص بنوشید.
خودتان چای تولید کنید!
این گزینه شاید برای بسیاری از مردم مقدور نباشد، ولی اگر مزرعه و یا زمینی در منطقهای خوش آب و هوا دارید، حتما در آن چای بکارید. محققان دریافتهاند که چایهای خانگی، میزان بیشتری از آنتیاکسیدان دارند. حالا اگر این امکان برای شما وجود ندارد، میتوانید از افرادی که در خانه یا مزرعه، چای میکارند، خریداری کنید.
منبع : نیک صالحی
بروکلی 1 ساقه بزرگ
هویج 3 عدد کوچک یا ۲ عدد بزرگ
مغز کرفس یک شاخه
سیر یک حبه
پیاز 2 عدد کوچک یا ۱عدد بزرگ
زنجبیل تازه 2 برش
قارچ 250 گرم
آب پرتقال طبیعی و تازه 1 لیوان
کدوی بزرگ 4 عدد
نمک و فلفل و ادویه به میزان لازم
سیب یک عدد
هویج چند عدد برای تزئین
پیاز، زنجبیل رنده شده، ادویه و سیر را به همراه سبزیجات خرد شده تفت می دهیم.
داخل کدوها را خالی می کنیم سبزیجات تفت داده شده را داخل کدوها می ریزیم.
کدوها را در قابلمه می چینیم و با آب پرتغال آنها را به مدت نیم ساعت یا کمتر می پزیم.
همراه این غذا بهتر است کمی نان سبوس دار یا نان جو استفاده شود. این غذا باعث پایین آوردن کلسترول، قند خون برای افراد دیابتی و برای افرادی که اوره آنها بالا است بسیار مفید است. اگر بانان جو استفاده شود دارای ۲۲ تا ۲۴ گرم فیبر است.
کربوهیدرات 46 گرم
فیبر 12 گرم
چربی 21 گرم
پروتئین 46 گرم
قند 14 گرم
اسموتی پرتقال، موز و آناناس را هم میتوانید به عنوان دسر و هم به عنوان صبحانهای مقوی میل کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر:
آب آناناس | دو و نیم پیمانه |
آب پرتقال طبیعی | دو و نیم پیمانه به علاوه چند برش پرتقال جهت تزیین |
ماست ساده | سه چهارم پیمانه |
موز | یک عدد، پوست کنده و به دو نیم تقسیم شود |
عسل | سه قاشق سوپخوری |
دارچین | یک چهارو قاشق چایخوری به علاوه مقداری برای تزیین |
طرز تهیه:
• درون یک ظرف یخ، دو پیمانه آب آناناس و درون ظرف یخ دیگری دو پیمانه آب پرتقال بریزید. ظرفها را به مدت چند ساعت یا طی شب درون فریزر قرار دهید تا منجمد شوند.
• ماست، موز،عسل و دارچین را درون کاسه مخلوط کن بریزید و آنها را تا زمانی که نرم و یکدست شوند هم بزنید. مخلوط را درون کاسهای بریزید و کنار بگذارید.
• مخلوط کن را بشویید آب آناناس یخ زده را به همراه آب آناناس باقیمانده درون آن ریخته، خوب با هم مخلوط کنید.
• مخلوط را درون چهار لیوان تقسیم کرده و مخلوط ماست را درون لیوانها اضافه کرده و درون فریزر قرار دهید.
• آب پرتقال یخ زده را همراه با آب پرتقال باقیمانده درون دستگاه مخلوط کن خوب با هم مخلوط کنید.
• لیوانها را از فریزر بیرون آورید و محتوای مخلوط کن را روی آنها بریزید.
• هر کدام از لیوانها را با باقیمانده دارچین و برشهای پرتقال تزیین کنید.
• اسموتی را تا گرم نشده، میل کنید.
منبع : marthastewart.com – hamshahrionline.ir
قارچها را شسته و قاچ کنید . آن را در کره آب شده روی حرارت ملایم به مدت ۱۰ دقیقه سرخ کنید .
مواد لازم :
نیم کیلو قارچ
۴ قاشق سوپ خوری کره
۳ قاشق سوپ خوری آرد
۲ فنجان شیر
یک قاشق سوپ خوری پیاز رنده شده
نصف قاشق چای خوری نمک
فلفل
۶ عدد تخم مرغ
طرز تهیه :
قارچها را شسته و قاچ کنید . آن را در کره آب شده روی حرارت ملایم به مدت ۱۰ دقیقه سرخ کنید . آرد ، شیر ، پیاز رنده شده و فلفل را به آن اضافه کرده و هم بزنید تا مخلوط ، غلیظ شود . مخلوط بدست آمده را در ۶ ظرف جداگانه کوچک ریخته و در هر کدام یک عدد تخم مرغ بریزید و با قاشق ، تخم مرغ را به عمق ظرف بفرستید . آنها را در فر قرار داده و به مدت ۲۰ دقیقه با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت بپز.
هر چه فلفل قرمز و سبز در این غذا ریزتر شوند ماکارونی، خوش طعمتر خواهد شد.
زمان تهیه: ۱۵ دقیقه
زمان پخت: ۵۵ دقیقه
مواد لازم برای ۸ نفر:
ماکارونی فرمدار: نیم کیلوگرم
پنیر چدار: نیم کیلو، رنده شود.
فلفل سبز: نصف پیمانه، کاملا ریز شود.
پیاز: یک پیمانه، ریز شود.
تخممرغ: ۲ عدد
فلفل قرمز: یک قاشق چایخوری، کاملا ریز شود.
شیر: یک و نیم پیمانه
نمک: نصف قاشق چایخوری
کره: ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
• ماکارونیهای فرمدار را درون قابلمهای به مدت ۵ دقیقه یا تا زمانی که نرم شوند بجوشانید، سپس درون آبکش بریزد و دوباره آنها را درون قابلمه برگردانید.
• پنیر، فلفل سبز و پیازها را به ماکارونیها اضافه کنید و آنها را خوب با هم مخلوط کنید.
• در ظرف کوچکی، فلفل قرمز، شیر، تخممرغها و نمک را با هم مخلوط کنید و آنها را به مخلوط ماکارونی اضافه کنید و خوب با هم ترکیب کنید.
• مخلوط را درون ظرف مخصوص لازانیا که از قبل چرب شده، بریزید و سطح آن را با کفگیر صاف کرده و روی سطح در نقاط مختلف، مقدار کمی کره بریزید.
• ظرف را درون فر با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت، به مدت ۴۵- ۳۰ دقیقه حرارت دهید.
• ۱۰ دقیقه صبر کنید تا غذا کمی خنک شود، سپس آن را درون ظرف به قطعات مربع شکل برش دهید.
• تا سرد نشده میل کنید.
با این شیرینی های خوش طعم روز پدر را جشن بگیرید.
در اینجا دستور درست کردن یک شیرینی بستنی دار را برایتان آورده ایم که می تواند یک دسر بسیار لذیذ و خوش عطر برای روز پدر باشد.
زمان لازم برای تهیه مواد : ۳۰ دقیقه
کل زمان مورد نیاز : ۳ ساعت و ۳۰ دقیقه
مواد گفته شده برای ۱۲ نفر می باشد.
مواد لازم :
آرد سفید الک شده | یک و نیم فنجان |
جوش شیرین | یک دوم قاشق چای خوری |
نمک | یک دوم قاشق چای خوری |
کره ذوب شده | یک دوم فنجان |
شکر قهوه ای | یک دوم فنجان |
شکر دانه ریز | یک چهارم فنجان |
خامه | یک چهارم فنجان |
تخم مرغ بزرگ | ۱ عدد |
عصاره وانیل خالص | ۱ قاشق چای خوری |
تکه های شکلات ریز شده | یک و نیم فنجان |
بستنی وانیلی | ۱ لیتر |
طرز تهیه :
۱ – شعله اجاق را در دمای 350 درجه می گذاریم تا داغ شود. در یک کاسه متوسط آرد، جوش شیرین و نمک را با یکدیگر می ریزیم . کره و شکر را هم کم کم به مواد اضافه می کنیم و با استفاده از یک همزن برقی آنها را هم می زنیم. خامه ، تخم مرغ، وانیل را هم به آن اضافه می کنیم و آنها را تا زمانی که کاملا صاف شوند مخلوط می کنیم. تکه های شکلات را هم به تدریج به مخلوط اضافه می کنیم تا خمیر ما کاملا درست شود.
۲ – با استفاده از یک قاشق غذا خوری به صورت گرد گرد خمیر را درآورده و آنها را بر روی دو ورق نازک مخصوص پخت کیک می ریزیم. در اینجا با این مواد حدود ۲۵ تا ۳۰ شیرینی می توان درست کرد و آنها را تا زمانی که کاملا طلایی شوند در فر می گذاریم تا پخته شوند. در آخر به مدت 10 تا ۱۲ دقیقه ، آنها را در یخچال نگه می داریم تا کاملا خود را بگیرند.
۳ – میان هر کدام از شیرینی ها به اندازه ی دو قاشق غذا خوری بستنی می ریزیم و آنها را در فریزر می گذاریم . می توان هر کدام از شیرینی ها را جداگانه داخل یک پلاستیک گذاشته و به هنگام سرو کردن آنها را درآورده و میل نمود.
نکته :
می توان به مدت ۲ هفته در فریزر از این شیرینی ها نگهداری کرد.
در ابتدا بادمجانها را به صورت نواری و بلند برش داده و در آب و نمک قرار دهید سپس آن را خارج کرده و پس از خشک شدن آن را در روغن سرخ کنید تا کمی برشته شود.
مواد لازم:
بادمجان ورقه شده بلند | به میزان دلخواه |
اسفناج | 50گرم |
زیتون سیاه خرد | 100گرم |
پنیر فتا | 100گرم |
پیاز داغ | 3 قاشق سوپ خوری |
نمک، پاپریکا، پودر سیر | به میزان لازم |
کاپاریس | ۳ قاشق سوپخوری |
جعفری خرد شده | یک قاشق سوپ خوری |
مواد سس:
آب گوشت | یک پیمانه |
رب | 2 قاشق سوپ خوری |
پیاز داغ | یک قاشق سوپ خوری |
فلفل دلمهای رنده شده | 2 قاشق سوپ خوری |
سیر سرخ شده | یک قاشق چایخوری |
روغن زیتون | یک قاشق سوپ خوری |
نمک، فلفل و ادویههای دلخواه | به مقدار لازم |
روش تهیه:
در ابتدا بادمجانها را به صورت نواری و بلند برش داده و در آب و نمک قرار دهید سپس آن را خارج کرده و پس از خشک شدن آن را در روغن سرخ کنید تا کمی برشته شود.
روش تهیه مواد میانی رول:
۱ – پنیر سفید را خرد کرده و به همراه زیتون سیاه خرد شده و کاپاریس (خاویار دریایی که در ارومیه کشت می شود و از فروشگاه های مواد غذایی قابل تهیه است.) و جعفری مخلوط نمایید.
۲ – از مواد به اندازه یک قاشق سوپخوری روی هر بادمجان گذاشته و سپس آن را رول کنید.
۳ – با کمک خلال دندان آنها را فیکس کرده و سپس در یک ظرف مناسب فر قرار دهید.
۴ – سس را آماده نمایید به این ترتیب که رب را ابتدا با کمی روغن تفت دهید تا بوی خامی آن برود و سپس به آن آب گوشت و پیاز داغ و فلفل دلمهای رنده شده آب گرفته را اضافه نمایید.
۵ – ادویههای دلخواه را زده و ۵ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید.
۶ – سپس سس را روی رولها داده و در فر ۱۸۰ درجه برای مدت ۱۰ دقیقه قرار دهید تا رولها مزهدار شوند.
مواد لازم :
آب هندوانه | ۳ لیوان |
خامه پاستوریزه | ۱ پاکت یا یک لیوان |
بستنی ساده وانیلی | ۱ لیوان |
پودر ژلاتین | ۴ ق.غ |
شکر | ۱ لیوان پر |
رنگ غذایی در صورتی که بخواهید رنگ دسر پر رنگتر باشد .
طرز تهیه :
پودر ژلاتین را با کمی آب سرد نصف لیوان خیس کنید … بعد از ۱۰ دقیقه روی بخار آب بگذارید تا به روش بن ماری کم کم گرم شده و کاملا حل شود .
ژلاتین که حل شد در صورتی که میخواهید از رنگ خوراکی اضافه کنید به ژلاتین حل شده اضافه کرده و خوب بهم بزنید تا یکنواخت رنگ در آب ژلاتین حل شود .
در مخلوط کن آب هندوانه و خامه و بستنی و شکر را ریخته و خوب هم بزنید تا یک دست شود . سپس ژلاتین آب شده را به مواد بالا اضافه کنید و دوباره خوب مخلوط کنید . قبل از ریختن مایع در قالب حتما طعم دسر را بچشید اگر به نظرتان کم شیرین آمد به آن مقداری دیگر شکر اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید.سپس دسر آماده شده را در قالب مورد نظر ریخته و در یخچال بگذارید حداقل ۴ تا ۵ ساعت بماند تا خود را بگیرد.
منبع : ashpazonline.com
ما کالری غذاهای یک رستوران برگزیده را از ۱۳۰۰ به ۴۱۴ شکستیم.این غذای چینی نمونهای از این غذاهاست…
۴ – غذا آماده است و میتوانید مرغها را با برنج آب پز و سرخ شده و کلم بروکلی آب پز سرو کنید.
پیتزا غذایی است که دیگر همه آن را دوست دارند. غذایی کامل و بسیار خوشمزه ! و البته خیلی ها مثل خود ما ترجیح می دهند پیتزا را در خانه درست کنند نه اینکه از بیرون تهیه کنند.
تهیه این غذا نیازمند مقدار زیادی پنیر پیتزا است که البته اگر به تازگی سری به فروشگاه های مواد غذایی زده باشید متوجه افزایش قیمت شدید آن شده اید. حال اگر ما بتوانیم پنیر این غذا را نیز خودمان در خانه درست کنیم هم در هزینه ها صرفه جویی کردیم و هم پیتزایمان کاملا خانگی می شود.
مواد لازم برای تهیه پنیز پیتزای خانگی :
شیر پاستوریزه کامل | ۲ لیتر |
سرکه یا جوهر لیمو | یک تا دو قاشق غذاخوری |
نمک | کمی |
پارچه نازک یا توری |
طرز تهیه :
شیری که برای این کار استفاده می کنید حتما باید شیر کامل باشد. شیری که لاکتوز آن گرفته شده باشد یا استریلیزه و هموژنیزه باشد برای تهیه پنیر مناسب نیست ولی پاستوریزه بودن شیر حرف اول را می زند.
شیر را روی حرارت گذاشته و صبر می کنیم تا جوش آید. برخی فکر می کنند اگر شیر را بجوشانیم تا غلیظ شود کیفیت پنیر بهتر می شود ولی جوشاندن شیر هیچ تاثیری در کیفیت پنیر ندارد.
وقتی شیر جوش آمد شروع به اضافه کردن سرکه یا جوهر لیمو می کنیم تا و اجازه می دهیم که شیر به جوشیدن خود ادامه دهد. در همین زمان است که شیر شروع به سفت شدن می کند. هر وقت که شیر شروع به سفت شدن کرد دیگر نیازی به اضافه کردن سرکه نیست. حال می گذاریم شیر سفت شده ۳ تا ۴ دقیقه بجوشد.
به وسیله توری آب اضافی پنیر را گرفته و پارچه را فشار می دهیم. کمی آب نمک درست کرده و این پارچه را با محتویاتش درون آن قرار می دهیم. پس از اینکه پنیر چند دقیقه در آب نمک ماند آن را از پارچه جداکرده و دوباره در قابلمه قرار می دهیم و روی اجاق می گذاریم. حرارت نباید خیلی زیاد باشد. حدود ۱۰ دقیقه پنیر را می پزیم. هرچه بیشتر پنیر را بپزیم میزان کش آمدن پنیر بیشتر می شود. البته اگر زیاد این کار را انجام دهیم باعث سوختن و از بین رفتن بافت پنیر می شود.
پس از این ۱۰ دقیقه اجازه می دهیم پنیر سرد شود تا خودش را بگیرد. آن را رنده کرده و در فریزر برای استفاده های بعدی قرار می دهیم.
منبع : roozname.net