آشپزي
اگر در جستوجوی یک شربت گوارا، خوشعطر و دلپذیر برای عصرهای تابستان هستید پیشنهاد میکنیم یک بار شربت خیار سکنجبین را همراه عرقیات گیاهی تجربه کنید. تهیه این شربت که یکی از معروفترین و پرخاصیتترین نوشیدنیها در طب سنتی ایران است علاوه بر آنکه موجب افزایش نشاط شما میشود تاثیرات درمانی و شفابخشی زیادی دارد.
.
اگر تصمیم دارید از شربت سکنجبین و خیار برای یک مهمانی دوستانه در عصر یکی از روزهای گرم تابستان استفاده کنید؛ میتوانید، عرق نعناع و گلاب نیز به آن اضافه کنید.
.
مواد لازم برای یک نفر:
خیار: ۲ عدد
لیموترش: یک عدد
سکنجبین یا عسل: نصف فنجان
عرق نعنا یا گلاب: نصف فنجان
.
روش تهیه :
پیش از هرچیز لیموترش را پوست بگیرید و فیله آن را جدا کرده و همراه عرق نعناع درون پارچ مخلوط کن بریزید.
پس از آن خیار را خوب شسته و آن را با پوست داخل پارچ اضافه کرده و آنها را با هم مخلوط کنید. برای مخلوط کردن این مواد تنها کافی است با سرعت بالا بهمدت یک دقیقه دستگاه را روشن کنید. توجه داشته باشید برای هر لیوان احتیاج به یک خیار متوسط دارید.
.
بعد از مخلوط شدن این مواد، آنها را درون لیوان بریزید و متناسب با ذائقه خود و مهمانتان سکنجبین به لیوانها اضافه کنید. میتوانید با کم و زیاد کردن میزان سکنجبین یک شربت سکنجبین خیار شیرین یا کمشیرین تهیه کنید.
.
بهترین روش برای تزیین این نوشیدنی خوشآب و رنگ آن است که پس از اضافه کردن چند قطعه یخ به داخل لیوان، ۶ تا ۷ برش نازک از یک خیار متوسط را درون آن بریزید و با یک برش نازک از لیموترش آن را تزیین کنید.
.
روش دیگر آن است که از برگهای تازه نعناع برای تزیین استفاده کنید. در این حالت میتوانید چند برگ از نعنای تازه را ساطوری کرده و آن را به شربت خیار و سکنجبین اضافه کنید و به جای برش لیمو یک برگ نعناع را روی لیوان قرار دهید. برای تهیه این شربت میتوانید به جای سکنجبین از عسل نیز برای شیرین کردن طعم آن استفاده کنید.
طرز تهیه ویفر توت فرنگی یخی
مواد لازم:
ژلاتین ۳ ورق (۶ گرم)
توت فرنگی (پوره شده) ۲۰۰ گرم
شکر ۷۵ گرم
ماست توت فرنگی ۵۰ گرم)
بستنی وانیلی (نرم شده) نیم لیتر
توت فرنگی (نگینی خردشده) ۱۰۰ گرم
بیسکوئیت یا نان ویفر بستنی به تعداد لازم
روش تهیه:
ورق های ژلاتین را در مقداری آب سرد خیس کنید و دو تا سه دقیقه بماند تا نرم شود. در این فاصله توت فرنگی پوره شده و شکر را روی حرارت قرار داده هم بزنید تا شکر حل شود، بلافاصله از روی حرارت بردارید و ورق های ژلاتین نرم شده را به آن اضافه کنید، هم زده تا ژلاتین نیز حل شود. پس از سرد شدن، ماست توت فرنگی، بستنی نرم شده و توت فرنگی را اضافه و مخلوط کنید و در یک قالب مستطیل کم عمق که کف و دیواره های آن را محافظ پلاستیکی کشیده اید بریزید و به مدت هفت الی هشت ساعت در فریزر بگذارید تا بسته شود. پس از بسته شدن مخلوط، آن را روی یک سطح برگردانید و محافظ را از روی آن جدا کنید و یک ویفر را به عنوان الگو روی آن قرار دهید و برش بزنید. هر تکه از مخلوط یخ زده را بین دو ویفر قرار دهید و سرو کنید.
طرز تهیه نوعی ماکارونی جدید
مواد لازم :
ماکارونی سبوس دار 300 گرم
روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
سیر نازک برش زده ۲ حبه
پیاز متوسط خرد شده یک عدد
فلفل دلمه ای قرمز خرد شده ۲عدد
شکر یک قاشق مرباخوری
نمک و فلفل به میزان کافی
گردوی خرد شده نصف پیمانه
پنیر (ترجیحاً تهیه شده از شیر بز) خرد شده ۹۰ گرم
رب گوجه ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه :
ماکارونی را طبق دستور بپزید و پس از آبکشی یک و نیم پیمانه آب آن را نگه دارید.
روغن را در ماهیتابه بریزید و حرارت دهید؛ سپس سیر، پیاز و فلفل دلمه ای را تفت دهید. رب گوجه و شکر را نیز اضافه کنید و پس از ۲ دقیقه زیر آن را خاموش کنید.
پس از کمی خنک شدن در غذاساز بریزید تا یکدست شود. سپس به ماهیتابه برگردانید، ماکارونی، نمک، فلفل و آب پاستا را اضافه کنید و به مدت ۲ دقیقه بپزید.
پس از خشک شدن آب، پنیر و گردو را اضافه و سرو کنید.
منبع : khorasannews.com
مواد لازم:
کاغذ روغنی=۱ ورق
کدوی بزرگ=۲ عدد
ماست=۴ قاشق غذاخوری
موسیر=۱ عدد کامل
نمک=۲/۱ قاشق چایخوری
فلفل و آویشن=۲/۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه:
کدوها را به صورت حلقه های نازک مثل چیپس می کنیم. بعد در آب یخ فرو برده و بعد در آرد سفید زده و در صافی می گذاریم.
در مرحله آخر قبل از سرخ کردن یک بار دیگر کدوها را سریع در آب قرار می دهیم تا آرد به کدو بچسبد و در روغن بسیار داغ سرخ می کنیم. کدوهای سرخ شده را روی کاغذ روغنی چیده و روی ان نمک،فلفل و آویشن می زنیم. سپس در ظرف گذاشته و درون ان ماست و موسیر می گذاریم و سرو می کنیم. می توان به جای ماست و موسیر از ماست موسیر آماده نیز استفاده کرد.
سوربه نوعی بستنی توت فرنگی می باشد که برای درست کردن آن ابتدا…
مواد لازم :
توت فرنگی رسیده 2 کیلوگرم
شکر 200 تا ۲۵۰ گرم
آب لیمو ترش 2 قاشق سوپخوری
خامه فرم گرفته یا بستنی وانیلی برای تزئین سوربه
طرز تهیه بستنی سوربه :
دم توت فرنگی ها را گرفته آن ها را می شو ئیم و در صافی می ریزیم . بعد توت ها را با ماشین یا هر وسیله دیگر به شکل پوره له می کنیم. شکر را با پوره توت فرنگی مخلوط نموده ، آب لیمو را به آن اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا شکر کاملا حل شود . سپس آن را در ظرف مخصوص تهیه بستنی یا در یک ظرف فلزی می ریزیم و ظرف را در فریزر قرار می دهیم . بعد از کمی بسته شدن آن را هم زده دوباره در فریزر می گذاریم . دو سه بار آن را هم می زنیم تا بستنی بسته شده ، ولی یخ نزند .
بستنی را با قاشق مخصوص بستنی یا قاشق سوپخوری در بستنی خوری می ریزیم و مطابق شکل روی آن را با خامه فرم گرفته یا بستنی وانیلی تزئین می کنیم. می توان ۲ تا ۳ عدد توت رنگی در کنار ظرف بستنی قرار داده ، آن را زیباتر و مطلوب تر ساخت.
فیلههای مرغ را با مقداری نمک و فلفل مزهدار کنید و در کمی روغن به مدت پنج دقیقه تفت دهید.
مواد لازم :
فیلههای مرغ را با مقداری نمک و فلفل مزهدار کنید و در کمی روغن به مدت پنج دقیقه تفت دهید.
در ظرفی سس مایونز، روغن زیتون، زیتون، نعناع، نمک و فلفل را مخلوط کنید تا سسی یکنواخت بدست آید.
سپس روی یک ورقه از نان را مقداری برگ کاسنی بچینید و روی آن فیله های مرغ را قرار دهید و سس را روی آن بریزید.
بعد تکه دیگر نان را روی آن قرار دهید و سرو کنید
منبع : sanazsania.com
بادنجانها را شسته و درسته در طبقه پایین فر با حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد کبابی میکنیم. پس از سرد شدن پوست آنها را گرفته و ریز خرد میکنیم.
_ فلفل سبز را ریز خرد کرده، سپس تمام مواد را با هم مخلوط و در ظرف شیشهای میریزیم و در آن را محکم بسته و در جای خنک به مدت ۱۰ روز میگذاریم تا آماده شود.
منبع : ksabz.net
مواد لازم :
پیازنازک تکه شده:۱ عدد
سیر خرد شده: ۳ حبه متوسط
فلفل تند تازه: ۱-۲ قاشق چایخوری
گشنیز آسیا شده: ۲ قاشق چایخوری
خردل خشک:۱ قاشق غذاخوری
آب مرغ با سبزیجات:۵ فنجان
آب لیمو تازه: ۲ قاشق غذا خوری
سیب زمینی قرمز خردشده:۲ عدد متوسط
گوجه فرنگی خرد شده:۱ عدد متوسط
کلم پیچ یا کلم برگ خرد شده به صورت نازک:۳ فنجان
نمک و فلفل سیاهبه میزان مقدار کافی
طرز تهیه :
یک قاشق غذاخوری آب مرغ را گرم کنید پیاز را روی حرارت به مدت ۵ دقیقه تفت دهید سپس سیروفلفل تند را به آن اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید بعد خردل و گشنیز بریزید سپس آب مرغ باقی مانده و دیگر مواد را به جز کلم و نمک و فلفل به آن اضافه کنید حدود۲۰ دقیقه با حرارت متوسط بجوشانید پوست .
گوجه ها را در آخر کلم بریزید تا ۵ دقیقه بپزد با نمک و فلفل سیاه آن را طعم دار کنید.
منبع : seemorgh.com
موارد لازم جهت خمیر :
تخم مرغ=یکی دو تا
روغ مایع=نصف لیوان
شیر=یک لیوان
آرد =سه چهار لیوان
نمک=به مقدار لازم
سوسیس
سیب زمینی
سس قرمز
قارچ
فلفل دلمه
پنیرپیتزا
اول باید خمیرش رو درست کنید. توی یه کاسه گود، تخم مرغ رو بریزید و با چنگال هم بزنید. روغن رو اضافه کنید و دوباره هم بزیند. شیر رو هم بریزید و سپس آرد و کم کم اضافه کنید.
نکته مهم : اگر تا قبل از اینکه تمام آرد رو بریزید، متوجه شدید که مقدار خمیر کم است، می توانید همانجا تخم مرغ و کمی شیر و روغن اضافه کنید (شیر بیشتر باشه) و آرد بیشتری بریزید.
تا جایی آرد اضافه کنید که خمیر به دست نچسبد. سپس در نایلون فریزر قرار دهید و اجازه دهید قدری در هوای اتاق استراحت کند !
به سراغ مواد داخل آن بروید. می توانید از گوشت چرخ کرده و جعفری و قارچ نیز استفاده کنید. این دیگر بستگی به سلیقه خودتان دارد. من در خانه سوسیس و سیب زمینی داشتم. اینها و فلفل دلمه را نگینی خرد میکنیم و جدا جدا سرخ می کنیم و با قارچ خرد شده مخلوط می کنیم ( روی حرارت) سپس سس قرمز را می ریزیم و هم می زنیم. نباید آب داشته باشد. می گذاریم سرد شود.
حالا باید خمیر را روی یک تخته با وردنه باز کنیم. حتماً باید قدری آرد بریزیم .سپس به اندازه دلخواه یا با قالب یا ته لیوان یا نعلبکی یا هر وسیله ای که خواستیم (!)، از آن در بیاوریم. سپس باید قدری پنیرپیتزای رنده شده بریزیم و بعد از موادمان که نباید داغ باشد(وگرنه خمیر را سوراخ می کند.) را روی خمیر بریزیم. دوباره کمی پنیرپیتزا می ریزیم و خمیر را می بندیم.
۲- سپس دو طرف خمیر را به هم می چسبانیم و با دست، چین می دهیم.
۳- بعد از اتمام این کار، روغن را داغ می کنیم. احتیاج به ظرف گود نداریم. از ماهیتابه استفاده می کنیم. و پیراشکی ها را خوب سرخ می کنیم. برعکس سمبوسه که خیلی روغن می برد، پیراشکی پسر خوبی است و زیاد روغن نمی برد ! بعد از آن نوش جان می کنیم !