دانشگاه تمام استعدادهای افراد از جمله بی استعدادی آن ها را آشکار می کند.(آنتوان چخوف)
خوش آمدید - امروز : شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

پزشکي و سلامت

چه شامی بخوریم که چاق نشویم؟

http://www.campfa.ir/wp-content/uploads/2013/12/btow8iChDHCsT4Z0.jpg

 

شهرزاد محمدیان، کارشناس ارشد تغذیه گفت: متاسفانه امروزه به دلیل تغییر شرایط زندگی و شغلی افراد، رژیم غذایی مرسوم هم با تغییراتی مواجه شده است که این نوع تغذیه با ضررهای فراوانی همراه است که نمود این ضررها با چاقی مفرط یا بروز سؤتغذیه در افراد نمود پیدا می کند.

وی ادامه داد :« از سوی دیگر بعضی افراد برای کم کردن وزن خود و جلوگیری از چاقی شام را از وعده های غذایی خود حذف می کنند که این عمل باعث بروز مشکلات جسمی و عصبی در بدن می شود که می توان از جمله به استرس، بی حوصلگی، پرخاشگری، خستگی، و کاهش قدرت تمرکز و حافظه اشاره کرد.

از سوی دیگر فرد به دلیل تحمل گرسنگی و محروم کردن بدن خود در زمانی طولانی باعث افت قند خون در بدن خود می شود که این اتفاق مسبب میل شدید فرد به مواد شیرین و پر کالری در طول روز می شود که در نتیجه باعث بروز چاقی و اضافه وزن در بدن افراد می شود.

به همین دلیل برای جلوگیری از بروز این مشکلات و ناهماهنگی ها در سیستم بدن بهترین راهی که می توان پیشنهاد کرد تعادل در مصرف وعدۀ شام است که برای دانستن بهترین وعدۀ شامی ایرانی، گفت و گویی با شهرزاد محمدیان ، کارشناس ارشد تغذیه داشتیم.»

شهرزاد محمدیان با اشاره به این که باید در وعدۀ شام مواد غذایی ساده و سبک انتخاب شود گفت :« وعدۀ شام باید خیلی ساده و سبک باشد مانند نان و پنیر یا خوراک سبزیجات، مانند نان و ماست و خیار، آب دوغ خیار و غذاهایی که در گذشته نیز در فرهنگ غذایی ما نقش مهمی را ایفا می کردند.»

وی در ادامه افزود :« این نکته قابل ذکر است که بنا به توسعۀ شهرنشینی رفته رفته فرهنگ غذایی ما هم تغییر کرده است و به مصرف غذاهای فانتزی و فست فودها روی آوردیم.»

این کارشناس ارشد تغذیه در خصوص علت تغییر سبک غذایی در افراد توضیح داد :« متاسفانه خانواده ها به دلیل شرایط شغلی خود در طول روز نمی توانند در کنار هم غذا میل کنند ، مجبور می شوند وعده های برنجی و خورشی خود را در شب مصرف کنند که به هیچ عنوان این عادت غذایی توصیه نمی شود.»

وی در بیان دلایل نخوردن شام سنگین گفت :« در شب هورمون هایی که متابولیسم را بالا می برند و باعث سوخت و ساز غذا در بدن می شوند مانند خودمان در حالت استراحت به سر می برند و به همین دلیل غذاهای سنگینی که مصرف می کنیم فقط در بدن تجمع پیدا می کنند و به چربی تبدیل می شوند و باعث بروز چاقی در افراد می شوند و یا با رسوب در دیواره های عروق ، هسته های چربی را تشکیل می دهند که احتمال بروز سکته را در ما افزایش می دهد.»

شهرزاد محمدیان در خصوص تهیۀ یک شام سبک و مغذی عنوان کرد :« ما می توانیم برای تهیۀ یک وعده شام سبک از سالادهای مختلف استفاده کنیم که می توانند شامل کاهو و خیار و گوجه باشند که می توان برای جبران فقدان پروتئین در آن مرغ هم اضافه شود و یا مثلا می توان با افزودن پنیر هم کلسیم را نیز به این وعدۀ غذایی اضافه کرد.»

 وی در ادامه اظهار داشت :« اساسا نباید غذاهای حجیم مصرف شود زیرا شب بدن در حال استراحت است و از آن طرف هم نباید خوردن شام حذف شود اتفاقا خوردن شام در حد سبک بسیار مناسب و خوب است و اساسا از خوردن غذاهای حجیم و چرب باید پرهیز شود.»

این کارشناس ارشد تغذیه در پایان با تاکید بر این که باید وعده های سنگین را در طول روز مصرف کرد در خصوص مصرف حبوبات در وعدۀ شام به سلامت نیوز گفت :« در ضمن حبوبات هم برای شام خیلی مناسب است مثلا وجود حبوبات در سوپ ، عدسی ، خوراک لوبیا و موادی از این دست ، وعده های بسیار مناسبی هستند به شرط آن که مواد نفاخ آن از طریق خیساندن حبوبات قبل از مصرف گرفته شود و در آخر نیز آب باقی ماندۀ آن نیز دور ریخته شود ، در غیر این صورت حبوبات هم جزء دستۀ غذاهای سنگین به شمار می رود و مصرف آن در شب توصیه نمی شود.»

چند تمرین ساده برای تقویت مغز!

http://www.campfa.ir/wp-content/uploads/2013/12/btowQATMGvEPp1ch.jpg

 

اگر بتوانید چند کار را همزمان انجام دهید، توانایی‌های ذهنیتان به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت.

استفاده از مغز بدون وقفه  در محل کار  ادامه دارد، بنابراین برای مدیریت اطلاعات و فراموش نشدن جزئیات روزانه، انجام برخی تمرینات مغزی ضروری است. به همان ترتیب که فعالیت‌های جسمی و ورزش عضلات را تقویت می‌کنند، تمرین‌های ذهنی نیز، فعالیت‌های مغزی را بهبود می‌بخشند.

در ادامه برخی از برترین تمرین‌ها برای تقویت مغز ذکر می‌شوند:

تقویت حافظه کوتاه‌مدت

تقویت حافظه کوتاه‌مدت به ذهن کمک می‌کند تا اطلاعات جدید سریع‌تر به خاطر سپرده و در نتیجه با سرعت بالا به کار گرفته شوند. این تمرین، زمان بسیار کمی در حد چند دقیقه در روز را به خود اختصاص می‌دهد.برای چند ثانیه فهرستی از چند کلمه تصادفی، مثل فهرست خرید را نگاه کنید و آنها را به خاطر بسپارید. سپس سعی کنید، آنها را به ترتیب از حفظ بگویید.

افزایش توان برای کسب زمان

سازماندهی امور، فعالیت‌های غیر مفید و از دست رفتن زمان را رفع می‌کند، در نتیجه فرد زمان بیشتری در اختیار خواهد داشت. برای دستیابی به سازماندهی مفید، انجام وظایف با رعایت نظم و بنابر کارکردها ضروری است. از سوی دیگر تشخیص اولویت‌ها نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.  تمرین جالبی برای افزایش توان سازماندهی توصیه می‌شود، برای این تمرین باید محله‌ای را که برایتان آشناست، در ذهنتان تصور کنید و مکان‌های مختلف مانند، خانه‌ها و مغازه‌ها را جابه‌جا کرده و به بهترین شکل ممکن سازماندهی کنید. این تمرین به شما اجازه می‌دهد تا در محل کارتان بتوانید امور را سازماندهی کنید و زمان کافی داشته باشید، به این ترتیب ذهن‌تان با آرامش بیشتر به فعالیت می‌پردازد.

برای تصمیم‌گیری‌هایتان، استدلال کنید

تصمیم‌گیری براساس عقل سلیم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، این شیوه نه تنها افراد را از خطرهای احتمالی دور می‌کند بلکه به تقویت قوه استدلال کمک می‌کند. استدلال کردن نیز به نوبه خود از برترین مهارت‌هایی است که مغز و ذهن را قوی و نیرومند می‌کند. بنابراین ذهن‌تان را به استدلال، شیوه‌های سازنده و منطقی عادت دهید. برای دستیابی به مهارت استدلال کردن، هر روز ۵ دقیقه را برای کامل کردن سری‌های عددی منطقی صرف کنید. این نوع از تمرین‌های روانی به شما کمک می‌کند که به طور خودکار و براساس طرح‌های منطقی استدلال کنید.

توانایی‌های مغزی‌تان را بشناسید

برای به خاطر سپردن فعالیت‌های روزانه، یک راه حل وجود دارد: هر روز موضوع جدید در زمینه‌های متنوع یاد بگیرید. یاد گرفتن نکات جدید، بدون اینکه نورون‌های مغزی را خسته کند، به حفظ شدن فعالیت‌های ذهنی منتهی می‌شود.این تمرین به مغزتان کمک خواهد کرد که همیشه با نشاط آماده یاد گرفتن بیشتر بماند.  برای اینکه نکات جدیدی یاد بگیرید، هر روز چند دقیقه را در صفحات آموزشی اینترنت بگذرانید. در پایان مطالعه، اطلاعات کلیدی را جمع‌بندی کنید. به این ترتیب، نکات فراگرفته شده به شکلی پایدار در ذهنتان حفظ خواهند شد.

سرزندگی ذهنتان را حفظ کنید

فناوری همه جا حضور دارد و تمام کارمندها بیشتر زمان و  روز خود را با آنها سپری می‌کنند. اگرچه این فناوری‌ها به صرفه‌جویی در زمان منجر می‌شود اما به سرزندگی ذهن آسیب می‌زند. برای حل این مشکل، کافی است هر روز یک محاسبه ذهنی انجام دهید. به عنوان نخستین تمرین، بهترین کار این است که از ماشین حساب برای انجام حساب و کتاب‌های ساده خودداری کنید. به طور مثال برای حساب کردن سهم هر نفر از دوستان در رستوران، سریع تلفن همراهتان را به کار نیندازید.

انجام چند فعالیت به طور همزمان

اگر بتوانید چند کار را همزمان انجام دهید، توانایی‌های ذهنیتان به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت. تکرار و تمرین از عوامل موفقیت در دستیابی به این شیوه است. به عنوان تمرین می‌توانید از کار با نرم‌افزارها شروع کنید، برای این منظور باید سعی کنید از دکمه‌های میانبر استفاده کنید، باید این قابلیت را تا حدی در خود پرورش دهید که دیگر نیازی به موس نداشته باشید. این حرکت باعث می‌شود که بتوانید همزمان چند کار را در کنار هم و به موازات یکدیگر انجام دهید.

برای بازدهی بالاتر، بیشتر تمرکز کنید

اگر برای متمرکز شدن روی یک پرونده به اندازه کافی تمرکز ندارید، نباید نگران شوید. با این حال ممکن است برخی اطلاعات مهم را از قلم بیندازید و بازدهی‌تان آسیب ببیند. برای رفع این معضل باید تا حد ممکن جلوی اطلاعات مزاحم را بگیرید و اجازه ندهید سطح آگاهی‌تان افت کند. در این زمینه تمرین مناسبی وجود دارد، به طور منظم، ظرفیت‌های تمرکزی‌تان را با استفاده از آزمون «استروپ» بسنجید. این آزمون کوتاه، به شما کمک می‌کند که بهتر متمرکز شوید و اطلاعات ذهنی‌تان را مرتب کنید

معضلی به نام بی خوابی!

http://www.campfa.ir/wp-content/uploads/2013/12/btow3o4xlkXEG3Bu.jpg

 

ساخت این هورمون بلافاصله بعد از آغاز تاریکی به اوج رسیده و سپس به تدریج در نیمه های شب کاهش می یابد.

کاهش میزان هورمون ملاتونین یکی از علت های عمده بروز بی خوابی در سالمندان است. بررسی های آماری نشان می دهند تقریباً نیمی از افراد بالای ۶۵ سال از اختلالات خواب شکایت دارند.

این افراد جهت به خواب رفتن، نیازمند صرف زمان بیشتری نسبت به سایرین بوده و همچنین اغلب در نیمه های شب از خواب برخاسته و دیگر به خواب نمی روند و یا اینکه مدت زمان زیادی طول می کشد تا مجدداً به خواب روند.

علاوه بر سالمندان، اختلالات خواب در گروه های دیگری از جمله مسافران پروازهای هوایی ، خلبانان و سایر افرادی که به طور مداوم با تغییرات ساعات شبانه روزی در اثر مسافرت های هوایی طولانی روبرو بوده و همچنین رانندگان، پرستاران، نگهبانان و افرادی که عمدتاً در شیفت های کاری شبانه فعالیت دارند به وفور مشاهده می شود.

 افزایش سن و بروز تغییرات ناگهانی در ساعات خواب و بیداری، سبب اختلال تولید هورمون ملاتونین در بدن می شود. اختلالات خواب می تواند علت بسیاری از بیماری ها باشد .در حقیقت ریشه بسیارى از مشکلات و بیماری ها را باید در کیفیت خواب افراد جستجو نمود. بیماری هاى قلبی و عروقى، بیمارى هاى مغز و اعصاب مثل سکته هاى مغزى، بیماری هاى غدد درون ریز مثل دیابت، بیماری هاى اعصاب و روان مانند افسردگى، بیماری ها و مشکلات شغلى مثل کاهش عملکرد و افزایش بروز خطا و سوانح مى تواند متأثر از اختلالات خواب بوده یا توسط این اختلالات تشدید شود.

تحقیقات موثق علمی نشان داده اند ملاتونین، تاثیراتی عالی بر بهبود کیفیت خواب دارد و به کاهش تعداد دفعات بیداری در شب و بهبود کیفیت خواب کمک می کند.

خواب کافی در شب دارای فوایدی از قبیل: افزایش قدرت حافظه، افزایش طول عمر و تقویت سیستم ایمنی است.

میزان خواب هر فرد متأثر از ساعت بیولوژیکی وی است که بر اساس ریتم شبانه روزی، به وسیله نور خورشید تنظیم می شود. نور خورشید در ترشح یا عدم ترشح هورمونی به نام ملاتونین که در تنظیم سیکل شبانه روزی بدن نقش دارد موثر است.

ملاتونین “هورمون تاریکی” نامیده می شود، چرا که در زمان تاریکی تولید شده و حتی با مقادیر کم نور تولید آن متوقف می شود. این هورمون توسط غده پینه آل ترشح شده و در ایجاد و تنظیم ریتم خواب و بیداری در بدن نقش دارد.

ساخت این هورمون بلافاصله بعد از آغاز تاریکی به اوج رسیده و سپس به تدریج در نیمه های شب کاهش می یابد. در انسان بیشترین میزان ترشح این هورمون در بین سنین ۱ تا ۳ سالگی است که به تدریج با افزایش سن از میزان آن کاسته می شود به طوریکه در یک فرد بالغ این میزان در مقایسه با یک کودک تا چندین برابرکاهش می یابد.

تغییراتی ساده برای کاهش وزن

http://www.campfa.ir/wp-content/uploads/2013/12/btowUfWBqhPmtfqb.jpg

 

بسیاری از مردم با صرف هزینه های بسیار زیاد سعی در لاغر شدند دارند در این مطلب ما با راه هایی ساده و ارزان برای کاهش وزن آشنا می شوید.

تغییرات ساده در وعده های غذایی روزمره می تواند به شما کمک کند تا بتوانید وزن خود را کاهش داده و اندام دلخواه خود را بدست آورید.
مضرات اضافه وزن بسیاری را به تفکر واداشته و به نوعی مسئله مبارزه با چاقی را به یک تجارت پرسود تبدیل کرده است. بسیاری از مردم با صرف هزینه های بسیار زیاد سعی در لاغر شدند دارند در این مطلب ما با راه هایی ساده و ارزان برای کاهش وزن آشنا می شوید.

انسان به طور معمول در طول هر شبانه روز ۳ وعده اصلی یعنی : صبحانه، ناهار و شام را در کنار تعدادی میان وعده مصرف می کند. بسیاری از کارشناسان علم تغذیه اشتباهات در نوع تغذیه در این وعده ها را دلیل اصلی چاقی و اضافه وزن افراد می دانند. تغییرات ساده ای در این وعده ها می تواند در امر کاهش وزن بسیار موثر باشد.
صبحانه
در وعده صبحانه استفاده از تخم مرغ بسیار توصیه شده است. این ماده غذایی دارای حجم زیادی از پروتئین است که به شما کمک می کند تا احساس سیری را با خود داشته باشید و از مصرف میان وعده ها و یا خوردن بیش از حد ناهار و یا حتی شام جلوگیری می کند.
مطالعه انجام شده در مجله ” تحقیقات مواد غذایی” بر این نکته تاکید دارد که افرادی با مصرف تخم مرغ در وعده صبحانه به نسبت سایرین از احساس سیری بیشتری در طول روز برخوردار هستند.
ناهار
در وعده ناهار باید سعی شود تا از غذاهایی استفاده شود که میزان قند آزاد شده آنها کمتر باشد. سیب زمینی شیرین از جمله مواد غذایی است که متاسفانه در کشور ما آنچنان که باید مصرف نمی شود. این ماده غذایی به آرامی قند موجود در خود را آزاد کرده و میزان قند موجود در خون را به حد تناسب می رساند.
توجه داشته باشید که هر گونه تغییر ناگهانی در میزان قند خون می تواند به بروز مشکلات جدی در بدن منجر شده و پس از مدتی شما را دوباره گرسنه و به خوردن وادار می کند.
شام
امروزه بسیاری از افراد سعی می کنند تا در وعده شام به جای مواد غذایی اصلی از انواع سالاد استفاده کنند. در کنار این سالادها سس های مختلف نیز سرو می شود. سس ها به عنوان چاشنی های چرب دارای میزان چربی و کالری بالایی هستند و می توانند در افزایش وزن موثر باشد.
به جای این گونه از چاشنی ها می توانید از ترکیبهای حاوی فلفل استفاده کنید. فلفل ادویه ای است که فعالیت متابولیسم بدن انسان را افزایش داده و روند چربی سوزی را تسریع می کند.
میان وعده‌های روزانه

سعی کنید تا از مصرف موادی مثل چیبس و پفک خودداری کنید و به جای آن از ذرت بو داده استفاده کنید. ذرت به عنوان یک ماده غذایی حاوی غلات کامل دارای حجم فیبر زیادی بوده و بسیار دیرتر هضم میشود. این مسئله به مانند کارایی تخم مرغ در وعده صبحانه است و با سیر نگاه داشتن شما در طول روز از میزان غذای مصرفی شما در سایر وعده ها می کاهد.

با این تست متوجه می شوید چقدر سلامت هستید

http://www.campfa.ir/wp-content/uploads/2013/12/btowSVT9zPRm2s7j.jpg

 

شما با پاسخ دادن به پرسش‌های آزمون زیر می‌توانید بفهمید که آیا نیاز است موادغذایی با تنوع رنگی فراوان را در بشقاب غذایتان بگنجانید یا نه.

شما با پاسخ دادن به پرسش‌های آزمون زیر می‌توانید بفهمید که آیا نیاز است موادغذایی با تنوع رنگی فراوان را در بشقاب غذایتان بگنجانید یا نه.
۱ – نگاهی به میز صبحانه‌تان بیندازید؛ بیشترین رنگ‌هایی که در میان موادغذایی موجود در صبحانه‌تان وجود دارد، چیست؟
الف – قرمز، زرد، نارنجی و قهوه‌ای
ب – طلایی و سفید
۲ – اگر قرار بود یک ظرف بزرگ سالاد بخورید و ظرف سالاد تابلوی نقاشی بود و شما نقاش آن، چگونه ظرف سالاد را با این سبزی‌ها تزئین می‌کردید؟
الف – بیشترین سهم سالاد که شامل سبزی‌های سبزرنگ است در اطراف ظرف و مقداری از سبزی‌های قرمز و نارنجی رنگ را در مرکز ظرف می‌چیدم. 
ب – با ترکیبی از انواع سبزی‌های سبزرنگ مانند کلم بروکلی، نخودفرنگی و فلفل دلمه‌ای ریزشده سالاد را تزئین می‌کردم.
ج – مخلوطی از سبزی‌های سبزرنگ و سفیدرنگ مانند ترب، گل کلم و کلم‌پیچ در بشقاب می‌ریختم.
۳ – آیا معمولا رنگ موادغذایی‌ای که مصرف می‌کنید، روی انگشت و دهان شما باقی می‌ماند؟
الف – به ندرت 
ب – یک بار در هفته 
ج – یک بار در روز 
۴ – وقتی در یخچال را باز می‌کنید، موادغذایی موجود در یخچال چند رنگ هستند؟ 
الف – 4 رنگ یا بیشتر 
ب – ترکیبی از ۳ رنگ 
ج – ترکیبی از ۱ یا ۲ رنگ 
تفسیر آزمون 
اگر بیشترین پاسخ‌هایتان گزینه الف است، به شما تبریک می‌گوییم. زیرا وضعیت خوبی دارید و نشان‌دهنده این است که برنامه غذایی شما حاوی مقادیر زیادی ترکیب‌هایی با خاصیت آنتی‌اکسیدانی است. 
اگر بیشتر گزینه ب را انتخاب کرده‌اید، در وضعیت بدی نیستید ولی در طول هفته کمتر از میوه و سبزی‌های متنوع استفاده می‌کنید و بهتر است میوه یا سبزی تازه بیشتری میل کنید. 
اگر بیشترین پاسخ‌تان گزینه ج است، این وضعیت خیلی جالب نیست و می‌توانید بهتر از این باشید. اشتیاق و انگیزه‌تان را از دست ندهید و نگاهی به رنگین‌کمان سبزی‌ها بیندازید. جالب است بدانید بیشتر افراد در این گروه قرار دارند. حتما در عادت‌های غذایی خود تغییراتی ایجاد و سعی کنید سهم بیشتری از موادغذایی‌تان را انواع میوه و سبزی‌ها تشکیل دهد.
۵ نکته پنهان در سوال‌ها
۱ – یک صبحانه سنتی معمولا شامل شیر، نان و انواع کلوچه‌ است، اما امروزه مواد تشکیل‌دهنده صبحانه شامل موادغذایی کامل‌‌تری است و علاوه بر تمام موارد گفته‌شده، انواع میوه‌ها و سبزی‌ها را نیز می‌توان در وعده صبحانه گنجاند. میوه‌ها، علاوه بر اینکه رنگ‌های شادی‌بخشی به بشقاب غذا می‌بخشند، بسیارمغذی و مفیدند. می‌توانید برای اینکه موادغذایی‌تان از ارزش غذایی بالایی برخوردار باشند، آنها را با انواع میوه‌ها ترکیب کنید. مثلا یک لیوان آبمیوه، مخلوطی از شیر و کورن‌فلکس بخورید یا به جای اینکه طبق عادت همیشگی مخلوط یک لیوان شیرموز یا توت‌فرنگی بخورید، هنگام خوردن شیر و ماست میوه‌های تازه مانند توت‌فرنگی یا کیوی را به آن بیفزایید. به این ترتیب میزان دریافتی فیبر و ریزمغذی‌ دیگر افزایش می‌یابد.
۲ – اگرچه خوردن سالاد حاوی انواع سبزی‌ها با رنگ‌های متفاوت بسیار مفید است و ریزمغذی‌های موردنیاز بدن را تامین می‌کند، اما توجه داشته باشید بدن به سایر مواد مانند پروتئین، انواع چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها نیز نیاز دارد. پس سعی کنید در برنامه غذایی‌تان منابع تمام موادمغذی را بگنجانید، مثلا اگر بخشی از بشقاب غذایتان به گوشت اختصاص یافته، باید در کنار آن سبزی‌هایی مانند هویج، نخودفرنگی، کلم بروکلی، سیب‌زمینی و… هم قرار دهید. اگر هم غذایتان ماکارونی همراه سیب‌زمینی است، به دلیل پرکالری و چرب بودن این غذا بهتر است آن را با سبزی بخورید تا ارزش غذایی بیشتری پیدا کند. مثلا مخلوط آویشن و ماکارونی همراه با جعفری، فلفل دلمه‌ای، هویج، قارچ و…
۳ – انواع نوشیدنی‌ها و شکلات‌ها از خوراکی‌هایی محسوب می‌شوند که در ترکیبشان، مواد رنگی وجود دارد. این موادغذایی حاوی مقدار زیادی شکر و چربی هم هستند بنابراین بهتر است به جای مصرف این نوع موادغذایی، میوه‌هایی به رنگ تیره مانند تمشک یا شاه‌توت بخورید. 
۴ – میوه‌ها و سبزی‌ها به دلیل رنگ‌بندی متنوعشان حاوی مقادیر زیادی ویتامین و املاح هستند بنابراین باید حداقل در طول هفته یک بار، در برنامه غذایی‌تان ۴ نوع سبزی مختلف با رنگ‌های متفاوت بگنجانید.

۵ – معمولا مصرف مداوم یک نوع غذا بعد از مدتی می‌تواند خسته‌کننده باشد تا حدی که دیگر تمایلی به خوردن آن نداشته باشید. فراموش نکنید تنوع در انتخاب موادغذایی‌ باعث تامین موادمغذی مختلف می‌شود. پس سعی کنید در طول هفته حتما موادغذایی‌ای که حاوی بیش از ۴ رنگ هستند، بخورید.

زنان، بیشترین قربانیان این بیماری مهلک!

http://www.campfa.ir/wp-content/uploads/2013/12/btowZbecgBnUdAw5.jpg

 

بر اساس فرمول‌های سازمان بهداشت جهانی در تمام کشورهای جهان آمار مخفی از ایدز وجود دارد که به دلایل زیادی از جمله انگ و تبعیض خودشان را معرفی نمی‌کنند.

تحقیقات نشان می‌دهد که علی‌رغم پایین‌تر بودن آمار زنان ایدزی در ایران، اما زنان به دلیل برخی ویژگی‌ها استعداد بیشتری برای ابتلا به این بیماری کشنده دارند.

آمار ایدز رو به افزایش است و وزارت بهداشت می‌گوید این موج بیشتر از هرکسی زنان را نشانه رفته است. تحقیقات نشان داده احتمال ابتلای زنان به ویروس HIV حدود ۲٫۵ برابر بیشتر از مردان است و زنان به دلیل ویژگی خاص‌تری نسبت به مردان بیشتر در معرض ابتلا به ایدز هستند.

آمار: از ۲۷۰۰ تا ۱۳۰۰۰ زن مبتلا به ایدز

چند هفته قبل وزارت بهداشت اعلام کرد که آمار زنان ایدزی افزایش یافته است. طبق این آمار تا پایان سال قبل تعداد کل مبتلایان به بیماری ایدز در کل کشور ۲۶ هزار و ۱۲۵ نفر بوده است که از این تعداد ۱۰٫۲ درصد آنان زن هستند، یعنی حدود دو هزار و ۷۰۰ زن مبتلا به ایدز وجود دارد.

به گفته پژوهشگران بر اساس فرمول‌های سازمان بهداشت جهانی در تمام کشورهای جهان آمار مخفی از ایدز وجود دارد که به دلایل زیادی از جمله انگ و تبعیض خودشان را معرفی نمی‌کنند. براساس این فرمول در ایران نیز تخمین آنها حدود پنج برابر مقدار ثبت شده، یعنی بیش از ۱۳۰ هزار نفر است. سازمان جهانی بهداشت هم گفته که از هر پنج نفر مبتلا به ویروس ایدز در ایران، فقط یک نفر از آنها از بیماری خود مطلع است. اما سهم زنان بر اساس فرمول‌های سازمان بهداشت جهانی هم نشان می‌دهد که بیش از ۱۳ هزار نفر زن مبتلا به ایدز هستند.

این اولین بار نیست که وزارت بهداشت و کارشناسان نگرانی خود را از افزایش شیوع ایدز در بین زنان ایرانی بیان می‌کند. چند سالی است که موج سوم ایدز از رابطه غیربهداشتی و البته نامشروع جنسی، زنان را هدف گرفته است.

زنان، قربانی تماس جنسی آلوده هستند

وزارت بهداشت می‌گوید که اکثر زنانی که ایدز دارند، از طریق تماس جنسی با همسران‌شان به این بیماری مبتلا شده‌اند. همسر این زنان به دلیل اعتیاد تزریقی یا تماس‌‌های جنسی آلوده شده‌اند و این ویروس را به آنها منتقل کرده‌‌اند.

همچنین رئیس مرکز تحقیقات ایدز وزارت بهداشت هم با اشاره به افزایش ابتلا به ایدز در زنان کشور گفته که «از بین بیماران مراجعه کننده به بنده ۹۹ درصد موارد جدید از طریق رابطه جنسی مبتلا شده‌اند.»سازمان جهانی بهداشت هم تأکید کرده که بیشترین راه انتقال ویروس ایدز در ایران از طریق برقراری روابط ناسالم جنسی صورت می‌گیرد.

وزیر بهداشت سابق هم بر این باور است که رشد انتقال ایدز از طریق رابطه جنسی خیلی بیشتر و خطرناک شده است و هشدار داده که اگر همین روند رشد ایدز از طریق روابط جنسی ناسالم طی شود در ۱۰ سال آینده ۵۰ درصد مبتلایان به ویروس ایدز در کشور ما از طریق جنسی مبتلا شده‌اند.

ویژگی جسمانی زنان در ابتلای بیشتر به ایدز

زنان از نظر جسمانی آمادگی بیشتری نسبت به مردان برای دریافت ویروس HIV را دارا هستند. این واقعیت یک پیام با خود به همراه دارد و آن این است که بایستی توجه خاصی به زنان در مبارزه با ایدز شود و از آنان حمایت بیشتری به عمل آید.

تأثیر مستقیم دیگری که آلودگی در زنان به وجود می‌آورد، انتقال ویروس از طریق مادر به جنین است که این نیز خود دلیل دیگری است برای توجه بیشتر به آسیب پذیری زنان و زنگ خطری است در افزایش آمار کودکان آلوده و مبتلا به ایدز. اطلاعات به دست آمده از تحقیقات متفاوت نشان می‌دهد که در تماس جنسی بین زن و مرد، زنان در مقایسه با مردان به میزان دو برابر بیشتر امکان دریافت ویروس از شریک جنسی آلوده خود را دارند.

در این میان برخی از کارشناسان نسبت به شیوع ویروس ایدز در محیط‌های آرایشگاه‌های زنانه هم هشدار می‌دهند و می‌گویند در صورت عدم رعایت بهداشت در این مکان‌ها، خدماتی مانند پدیکور، مانیکور و انواع تاتو مستعد انتقال بیماری‌هایی مانند ایدز است. به هرحال در اینجا هم آمار سلامت به نفع جامعه و به ویژه زنان نیست و صدای یک زنگ خطر دیگر هم شنیده می‌شود.

اگر قارچ مصرف می کنید، بخوانید

http://www.campfa.ir/wp-content/uploads/2013/12/btowTwlaUrECd5sR.jpg

 

 

توجه داشته باشید قارچ ترکیبی یکپارچه است و اگر پایه آن کنده یا جدا شود زود خراب خواهد شد.

 

محققان می‌گویند قارچ، گیاهی منحصر به فرد است که با هیچ یک از گیاهان دیگر قابل قیاس نیست و مشخصات مخصوص به خود را دارد. قارچ ریشه، برگ و گل ندارد.

سبز رنگ نیست و با وجود آن که از بقایای زاید گیاهان تغذیه می کند، ارزش غذایی و درمانی بالایی دارد و مصرف آن باعث ایجاد نیروی مضاعف و شادابی در انسان می شود و سیر کننده خوبی است؛ اما پرسش اینجاست چه تفاوتی میان قارچ خوراکی با قارچ های دارویی وجود دارد؟ قارچ هایی که این روزها در انواع صدفی، قهوه ای و سفید به صورت صنعتی تولید و عرضه می شوند چه مزایایی دارند؟ آیا قارچ های خوراکی کوهی و جنگلی در مقایسه با قارچ های صنعتی خواص تغذیه ای بیشتری دارند؟

قارچ هایی با خاصیت دارویی

امروزه قارچ ها را به دو گروه میکروسکوپی و ماکروسکوپی طبقه بندی می کنند. در انواع میکروسکوپی اندام های قارچ با چشم غیرمسلح دیده نمی شود که می توان به کپک نان، آبغوره، پنیر یا کپک میوه ها اشاره کرد. بیشتر افراد هم بر این باورند این نوع قارچ ها از انواع سمی بوده و هیچ خاصیتی جز مسمومیت زایی ندارد، اما اشتباه نکنید! از برخی از این قارچ ها داروی معروف پنی سیلین استخراج می شود که تاکنون جان میلیون ها انسان را از مرگ نجات داده و این همان خاصیت جادویی قارچ های دارویی است، اما در قارچ های ماکروسکوپی اندام های قارچ به راحتی قابل رویت بوده و انواع قارچ های سمی و خوراکی سفید، صدفی و قهوه ای از این گروه است، اما کدام یک از این قارچ ها مزیت بیشتری دارد؟

قارچی را انتخاب کنید که تیغه های زیر چتر آن نمایان نباشد

در ایران، قارچ سفید در مقایسه با دیگر قارچ ها در دسترس بوده و چند سال است که فله ای و بسته بندی شده آن در بازار به فروش می رسد. طعم ملایم دارد و در اندازه کوچک به اندازه یک دکمه تا بسیار بزرگ یافت می شود.این قارچ هنگام رویش به انواع قارچ دکمه ای، قارچ با کلاهک بسته و قارچ با کلاهک باز تقسیم می شود. قارچ دکمه ای در مرحله اول رشد چیده می شود و بافتی محکم و اندازه ای کوچک دارد.

این قارچ اگر چیده نشود بعد از  24 ساعت دو برابر شده و تبدیل به قارچ با کلاهک بسته و در مرحله بعد کلاهک آن باز وشکاف ها و تیغه های زیر آن مشخص می شود. هر چه قارچ بزرگ تر و رسیده تر شود به همان میزان طعم و مزه آن بهتر می شود، اما به دلیل رسیدگی زیاد، ماندگاری کمتری داشته و مستعد فساد است و اگر بلافاصله مصرف نشود از ارزش تغذیه ای آن به مقدار زیادی کاسته می شود.

بر این اساس قارچ دکمه ای متوسط با کلاهک بسته؛ یعنی قارچی که شکاف و تیغه های زیر آن قابل مشاهده نباشد، مطلوب ترین و با کیفیت ترین نوع قارچ سفید محسوب می شود. این قارچ پتاسیم زیادی دارد و ریتم طبیعی قلب را حفظ می کند و برای کاهش فشار خون نافع است.مس موجود در آن به گلبول سازی بدن کمک می کند و منبع عالی سلنیوم است و برای اسپرم سازی در مردان مفید بوده و خطر بروز سرطان سینه و پروستات را کاهش می دهد.

قارچ صدفی خواص گوشت و سبزی را دارد

قارچ صدفی، کلاهک نرمی دارد و چند سالی است که وارد سبد خرید خانوار شده است. از قارچ سفید دکمه ای خوشمزه تر نیست و برخی انواع آن مزه آب می دهد، اما وقتی پخته شود، طعم گوشت را می گیرد. سطح آن صاف، براق و حاشیه ای موج دار دارد و هر چه بزرگ تر شود حالت لاستیکی به خود می گیرد. از آنجا که شکل این قارچ شبیه صدف دریایی است به این نام معروف شده است. وحشی آن در جنگل های شمال روی تنه درختان تنومند فراوان دیده می شود.

قارچ های صدفی درصد زیادی پروتئین با قابلیت جذب بالا دارند و براساس تحقیقات انجام شده قسمت اعظم اسیدهای آمینه و چرب ضروری و غیرضروری بدن را تامین می کنند و دو برابر حبوباتی همچون نخود، لوبیا و عدس پروتئین دارند و مکمل خوب گوشت است.

به دلیل دارا بودن ویتامین های B1، B6، D، C و اسیدفولیک خواص سبزی ها و میوه ها را داشته و خوردن آن به منزله مصرف همزمان گوشت و سبزی است.این قارچ توانایی اعصاب مغز را بالا برده و ویتامین B آن از خستگی و کم حوصلگی می کاهد. به افرادی که پوکی استخوان دارند، توصیه می شود درهفته سه بار و در هر بار ۲۰۰ گرم قارچ صدفی را همراه محصولات لبنی میل کنند تا ویتامین های محلول در چربی همچون ویتامین D آن به راحتی جذب بدن شود.

چرا چینی ها و ژاپنی ها قارچ قهوه ای می خورند؟

این قارچ نوعی قارچ دکمه ای؛ اما به رنگ مسی تا قهوه ای تیره است. قارچ چینی یا جنگلی هم نامیده می شود؛ مدتی در بازار یافت می شد، اما این روزها کمتر به چشم می خورد. طعم چوب می دهد و پس از آن که پخته شود، خوشمزه تر می شود.

این قارچ در مقایسه با قارچ های دیگر طعم خاکی تر و بافت سفت تری دارد. در ژاپن و چین از این قارچ برای جلوگیری از بیماری های قلبی، بالا بردن مقاومت بدن در برابر ویروس ها، درمان خستگی و ضعف، آنفلوآنزا و سرماخوردگی استفاده می شود. ازسیستم ایمنی بدن در برابر عفونت ها محافظت می کند و فعالیت ضد توموری دارد.

خطر سمی بودن قارچ های صحرایی را جدی بگیرید

این روزها اگر برای تفریح به مناطق جنگلی یا کوهستانی سفر کنید حتما افراد بومی را خواهید دید که مشغول جمع آوری قارچ های صحرایی هستند.قارچ هایی که درمقایسه با انواع صنعتی بافت گوشتی تر و مزه بهتری دارد و به دلیل آن که در دامن طبیعت به دور از هرگونه مواد شیمیایی و کود رشد کرده و با آب باران پرورش می یابد خواص چشمگیرتری دارد، اما باید بدانید در میان این قارچ ها، انواع سمی آن به سختی قابل تشخیص بوده و افراد غیربومی قادر به شناسایی آن نیستند.

پس اگر به صحرا رفتید و وسوسه شدید تا مقداری قارچ بچینید حتما از افراد بومی منطقه کمک بگیرید و این را هم بدانید هیچ نوع تست علمی وجود ندارد که به طور دقیق غیرسمی بودن قارچ را مشخص کند. شکل ظاهری، رنگ و طعم در سمی بودن قارچ ها تعیین کننده نیست و حتی برای قارچ شناسان کارکشته نیز امری دشوار است.خوب است بدانید قارچ های سمی اغلب در تنه درختان جنگلی و بیخ و انتهای گردو و زیتون یا در فضله گاو و نزدیک به لانه حیوانات سمی رشد می کنند.

این قارچ ها چهار تا ۱۶ ساعت پس از مصرف با علایمی چون استفراغ، عطش، دل درد و سرگیجه فرد را مسموم کرده و هر چه نشانه های مسمومیت دیرتر بروز کند، خطر آسیب جدی به ارگان های حیاتی بدن همچون کلیه و کبد افزایش یافته و سرانجام به مرگ منتهی می شود؛ بنابراین در صورت مصرف قارچ مشکوک بلافاصله به مراکز درمانی مراجعه کنید. این را هم بدانید فرآیند پختن باعث خنثی شدن مواد سمی قارچ نمی شود.

قارچ لکه دار و بی پایه نخرید

در هنگام خرید قارچ دقت کنید که بافت آن سفت و محکم، رنگ آن یکنواخت و بدون لکه و سطح کلاهک لیز و چسبناک نباشد. اگر تیغه های زیر کلاهک از یکدیگر فاصله داشته و باز باشد، نشانه کهنگی قارچ است.

قارچ ها را از بسته بندی خارج و روی آن را با یک حوله یا دستمال کاغذی بپوشانید و درون یخچال قرار دهید. توجه داشته باشید قارچ ترکیبی یکپارچه است و اگر پایه آن کنده یا جدا شود زود خراب خواهد شد. در اثرخیس کردن قارچ هم، ویتامین های محلول در آب آن خارج و بی ارزش خواهد شد.

کبابی کردن، بهترین روش پخت

آب پز کردن باعث از بین رفتن ویتامین های گروه B وC قارچ می شود. پخت طولانی هم برتراکم و سفتی بافت قارچ می افزاید و سرخ کردن بیش از هفت دقیقه قارچ در روغن زیاد نیز آن را دیرهضم و پرکالری می کند. کبابی کردن بهترین روش پخت قارچ است.

در هنگام کبابی کردن، قارچ را در مجاورت حرارت خیلی شدید قرار ندهید. قارچ را در فاصله ده سانتیمتری آتش نگه دارید و هر طرف را به مدت کوتاهی گرما دهید. شعله مستقیم گاز خانگی یا زغال باربیکیو می تواند محصول را سمی کرده و از ارزش تغذیه ای آن بکاهد.

نسخه طبیعی برای کاهش عوارض قرص های ضدبارداری

http://www.campfa.ir/wp-content/uploads/2013/12/btow3tkQp32pTQdO.jpg

 

تمرینات ورزشی، مدیتیشن و تمرینات یوگا نیز ریسک مواجه شدن با این مشکل را کاهش می‌دهد.

لخته شدن خون در زنان پس از مصرف قرص‌های ضدبارداری، آنان را در معرض خطر مرگ قرار می‌دهد. آگاه بودن به این مسأله که هنگام مصرف این قرص‌ها زنان باید از تحرک بیشتر بدنی برخوردار باشند و میزان آب و مایعات بیشتری را مصرف کنند، احتمال لخته شدن خون را در آنان پایین می‌آورد.

مصرف قرص‌های ضدبارداری موجب تغییرات هورمونی به شکل وسیعی در بدن گروهی از زنان که مستعدتر هستند شده، خون بدن را غلیظ کرده و در نهایت لخته خون را به وجود می‌آورد. اغلب زنان با علائم لخته آشنا نبوده و زمانی این عارضه تشخیص داده می‌شود که سطح وسیعی از عروق خونی را دربرگرفته است. شناختن رقیق‌کننده‌‌های طبیعی و در پیش گرفتن یک دستور غذایی که خون را رقیق می‌کند موجب کاهش این خطر می‌شود.

روغن ماهی، عصاره برگ درخت زیتون، فولیک اسید،‌ امگا۳، امگا۶ و امگا ۹،‌ پتاسیم و منیزیم سیترات نقش مؤثری در کاهش غلظت خون دارند. همچنین به زنان توصیه می‌شود در این دوره سه بار در روز از قرص‌های کلسیم استفاده کنند.

تمرینات ورزشی، مدیتیشن و تمرینات یوگا نیز ریسک مواجه شدن با این مشکل را کاهش می‌دهد. در طب سنتی شربت ضد لخته در خانه از نصف لیموترش، شربت افرا و فلفل قرمز تهیه می‌شود. توصیه متخصصان آن است که دو قاشق غذاخوری بذر کتان را با گل میخک مخلوط کرده و مصرف کنید.

معجزه آب گوجه فرنگی را بدانید!

http://www.campfa.ir/wp-content/uploads/2013/12/btowsF7sVh2ZB1lk.jpg

 

تحقیقات انجام شده توسط متخصصین تغذیه نشان داد که آب گوجه فرنگی برای حفظ تراکم و سلامت بافت استخوان فواید قابل ملاحظه ای دارد.

محققان معتقدند نوشیدن ۲ لیوان آب گوجه فرنگی در روز، استخوان ‌ها را تقویت نموده و از  پوکی استخوان پیشگیری می کند.

برای انجام این پژوهش که در دانشگاه تورنتو، کانادا انجام شد، ۶۰ زن یائسه ۵۰ تا ۶۰ ساله انتخاب شدند و از آنها خواسته شد که گوجه فرنگی و فرآورده های آن را به مدت یک ماه به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنند.

پس از طی این دوره، آزمایشات بیوشیمیایی نشان دادند که حذف گوجه فرنگی از رژیم غذایی موجب افزایش ماده ای به نام N- تلوپپتید در خون می شود. این ترکیب، شاخص سلامت استخوان است و زمانی سطح آن در خون و یا ادرار بالا می رود که تحلیل بافت استخوانی وجود داشته باشد.

در بخش دیگر مطالعات مشخص شد که مصرف مداوم گوجه فرنگی موجب کاهش N- تلوپپتید در خون و در حقیقت کاهش خطر تحلیل استخوانی و پیشگیری از پوکی استخوان می شود.

محققان اثر گوجه فرنگی بر بافت  استخوانی را به رنگدانه قرمز رنگ آن یعنی لیکوپن نسبت می دهند.
از مدت ها پیش نقش لیکوپن به عنوان یک  آنتی اکسیدان در پیشگیری از سرطان پروستات و همچنین حفظ سلامت قلب به اثبات رسیده بود.

این ادویه مسکن و سم زدای بدن تان است

http://www.campfa.ir/wp-content/uploads/2013/12/btowoERrKzkNCB0f.jpg

 

فلفل از جمله ادویه‌هایی است که طرفداران بسیاری در بین مردم کشورهای مختلف بویژه هندی‌ها دارد اما اغلب مصرف‌کنندگان این ادویه به خواص متنوع و مفید آن، آگاه نیستند.

_ همه انواع فلفل تاثیر محرکی روی گردش خون دارند و دستگاه ایمنی بدن را تقویت می‌کنند. فلفل با افزایش تعریق و دفع ادرار باعث دفع سموم از بدن و پایین آمدن تب می‌شود.

_ فلفل سیاه و فلفل سفید حاوی ماده‌ای با ساختمان مشابه مورفین هستند که در تسکین دردها موثر است.

_ طعم تند فلفل قرمز نیز به دلیل وجود ماده‌ای شبه قلیایی در این ادویه است که خلط‌ آوری موثر بوده و برای ریه‌ها بسیار مفید است.

_ عملکرد ضدحساسیت آن نیز باعث تسکین زکام و تنگی نفس شده و احساس سلامتی را در فرد افزایش می‌دهد.

فلفل سیاه قابلیت بهبود عملکرد سیستم گوارشی را نیز دارد. فلفل سیاه در فرآیند هضم و گوارش مواد غذایی تاثیر مطلوب دارد و ترشحات بزاقی را موجب می‌شود. تحریک غدد بزاقی نیز به نوبه خود ترشح مایع گوارشی یا همان اسید معده موسوم به «اسید هیدروکلریک» را افزایش می‌دهد و به تجزیه پروتئین و بهبود فرآیند هضم غذا کمک می‌کند.
_ فلفل سیاه همچنین سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها است. این ادویه مفید در عین حال از رشد باکتری‌های مضر به خصوص در روده جلوگیری می‌کند. از این رو خاصیت ضد باکتریایی فلفل از اسهال ناشی از عفونت‌ها جلوگیری می‌کند.