هر اقدام بزرگ ابتدا محال به نظر می رسد.
خوش آمدید - امروز : یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

پزشکي و سلامت

مادران باردار لاک نزنند !!

لاک ناخن

با توجه به اینکه لاک یک ماده شیمیایی است لاک زدن مادر باردار سبب بروز بیماری قلبی در نوزادان می‌شود.

عوامل متعددی در دوران بارداری سبب بروز بیماری‌های قلبی در نوزادان می‌شود. بین ۹۲ تا ۹۳ درصد از بیماری‌های قلبی در نوزادان را نمی‌توان علت یابی کرد.
 

بروز بیماری‌های عفونی و غیر عفونی در زمان بارداری مادران از جمله دیابت، مصرف برخی داروها، استفاده از داروهای ضد تشنج، مصرف دخانیات و الکل از جمله عوامل بروز بیماری قلبی در نوزادان است.
 
خانواده‌هایی که بچه اول آنها بیماری مادرزادی قلبی داشته باشد، احتمال بروز این بیماری در فرزند دوم ۳ تا ۵ برابر می‌شود. ابتلا به این بیماری در فرزند سوم پس از دو کودک مبتلا به بیماری قلبی مادرزادی، بین ۱۰ تا ۱۵ برابر است.
 
در خانواده‌ای که والدین و یک فرزند مبتلا به بیماری قلبی وجود داشته باشد، احتمال ابتلا این بیماری در فرزند بعدی به ۵۰ درصد می‌رسد.
 
قرار گرفتن مادر باردار در مقابل اشعه فرابنفش، اشعه ایکس، مواد شیمیایی، استفاده از آسیتون و لاک ناخن سبب بروز بیماری‌های قلبی و عروقی در نوزدان می شود.

مادران در دوران بارداری باید از ارائه لباس‌ها به خشک شویی و رنگ و مش کردن مو پرهیز کنند.

استفاده از مکمل‌های غذایی مثل اسید فولیک از بروز بیماری‌های قلبی و عصبی در نوزادان پیشگیری می‌کند.
 
باید به این نکته توجه داشت که بسیاری از بیماری های مادرزادی قلبی فاقد علامت می باشند. به این ترتیب که کودک از درد و ناراحتی خاصی شکایت ندارد و یا اینکه ناتوانی خاصی در وی مشاهده نمی شود.
 
تنها در گروهی از بیماران که تحت عنوان بیماری های سیانوتیک شناخته شده اند، بیمار از بدو تولد یا مدتی بعد از تولد، دچار کبود شدگی می شود و گاها این بیماران قادر به فعالیت شدید نیز نمی باشند.
 
اما خوشبختانه بسیاری از بیماری های مادرزادی، با معاینه پزشک و حتی معاینه بوسیله یک گوشی قابل تشخیص اند.
 
سوراخ بین دهلیز چپ و دهلیز راست از شایع ترین بیماری های مادرزادی قلبی است.
 
این بیماری چون در سنین خردسالی علائمی از خودش نشان می دهد، قابل درمان نیست و بیشترین درمان در سنین بزرگسالی بعد از اینکه دیواره های دهلیزها رشد کرد، با جراحی باز قلب صورت می گیرد.
 
از دیگر بیماری های مادرزادی شایع می توان به حفره بین بطن چپ و بطن راست اشاره کرد که این بیماری در کودکی قابل درمان است.
 
با اکوکاردیوگرافی از روی شکم مادر احتمال تشخیص بیماری قلبی در جنین وجود دارد و در بسیاری از موارد به علت شدت بیماری، جنین سقط می شود و اگر شدت بیماری زیاد نباشد، نوزاد با نارسایی قلبی متولد می شود.
 
با توجه به اینکه ابتلای مادر به سرخجه و یا بیماری های عفونی سیستم تناسلی مادر منجر به بیماری های مادرزادی قلبی می شود، با آزمایشات مخصوص و تزریق واکسن سرخجه می توان از این بیماری ها پیشگیری کرد.

منبع:tebyan.net

بیماری پیچ خوردگی بیضه یا تورشن بیضه

بیماری پیچ خوردگی یا  تورشن بیضه

پیچ خوردگی یا  تورشن بیضه ( testicle torsion ) حالتی اورژانسی بوده و احتیاج به اقدام جهت تشخیص و درمان دارد. این بیماری تقریبا ۴۰ درصد موارد درد ناگهانی بیضه را تشکیل می دهد و مهم ترین تشخیصهای افتراقی آن شامل تورشن آپندیکس بیضه، ادم ایدیوپاتیک اسکروتوم، ورم بیضه و اپیدیدیم و تورشن اپیدیدیم می باشد.

تورشن بیضه,پیچیدگی بیضه,بیضه

پیچ خوردگی بیضه عبارت است از پیچ خوردگی طناب اسپرماتیک بیضه که گاهی به طور برگشت ناپذیر به بیضه آسیب می زند. پیخ خوردگی بیضه معمولاً تنها در یک طرف رخ می دهد. مردان را در تمام سنین مبتلا می کند ولی در نوجوانان (۲۰-۱۲ ساله ) شایع تر است .

چرخش طناب بیضه پدیده غیر شایعی است که اکثرا در مردان بالغ دیده می شود و منجر به اختلال خونرسانی بیضه می گردد بطوری که اگردرمان در عرض ۳ تا ۴ ساعت انجام نشود ممکن است باعث چروکیدگی دائمی بیضه گردد .
بیضه های پایین نیامده مستعد پیچ خوردگی هستند . بسیاری ازموارد پیچ خوردگی در زمان نوزادی رخ می دهد . اسیب فیزیکی نیز می تواندزمینه ساز باشد.در نیمی از بیماران پیچش در زمان خواب اتفاق می افتد ودر اکثر موارد نقص مادرزادی یک قسمت کیسه بیضه وجود دارد.
بنظر می رسد دراکثر موارد علت ایجاد پیچ خوردگی وجود یک قسمت کیسه بیضه حجیمی است که باعث چرخیدن بیضه می شود.
گرفتگی یک عضله مخصوص آن قسمت باعث می شود که در سمت چپ ، بیضه در خلاف جهت عقربه های ساعت ( اگر از پایین تخت به بیمارخوابیده نگاه شود ) و در سمت راست در جهت عقربه های ساعت بچرخد.
درد شدیدناگهانی در یک پسر جوان که بدنبال آن تورم بیضه و قرمز شدن پوست کیسه بیضه، درد پایین شکم و تهوع و استفراغ ایجاد می شود نشانه پیچ خوردگی طناب حاوی اسپرم های مردانه است.

 

در معاینه ، عضو حساس و متورم به بالا کشیدهشده است مشاهده می شود . در بیمارانی که ایستاده باشند بیضه هایی که مستعدپیچ خوردن باشند به حالت افقی قرار می گیرند .پیچش طناب بیضه منجر بهایجاد درد بیضه و عدم وجود یک رفلکس طبیعی ان قسمت بنام رفلکس کرماستریکمی شود.بالا آوردن بیضه ممکن است درد را تشدید کند.
البته درد عفونت اپیدیدیمکه خیلی شبیه به درد پیچش بیضه است معمولا با مانور مذکور کاهش می یابد ودر عرض چند ساعت چرک های خون بالا می رود.یکی عفونت قسمت دیگری از کیسه بیضه بنام اپیدیدیم است . یکی اوریون ان قسمتهاست و دیگری ضربه است.
همچنین ممکن است بطور خودبخودی ضمائم بیضه دچار چرخش شوند این پدیده معمولا در پسر بچه های زیر ۱۶ سال اتفاق می افتد.درد بیضه اولین علامت است که پس از ان توده کوچک و حساس در قطب فوقانی بیضه لمس می شود .و این علامت بسیار اختصاصی است بطوری که اگر با کشیدن پوست روی ان توده آبی رنگی دیده می شود.
در معاینات بعدی تمام بیضه متورم و حساس است که در اینمرحله افتراق پیچش بیضه از ضمائم مطرح می شود.
عوامل دیگر ایجاد کننده پیچ خوردگی بیضه :
-صدمات و ضربه های بیضه
– سرطان بیضه
–اوریون بیضه
– درد پس از وازکتومی
– درد ارجاعی از میزنای
– عفونت پروستات
– تحریکات جنسی
– باد فتق پیشرفته
– اختلالات موضعی بیضه ( سرطان خون بیضه ای ، داروها ، گرفتگی عضله مخصوص آن قسمت بنام کرماستر )
– دردهای راجعه (سنگ میزنای ، اپاندیسیت حاد ، گشاد شدگی یک شریان بزرگ نزدیک بیضه بنامایلیاک ، التهاب اعصاب آن قسمت )
– التهاب بعضی لایه های پوستی کیسه بیضه
– التهاب غدد لنفاوی ان قسمت
– کشش اتصالات عضلانی ان قسمت به استخوانهایان منطقه .
علایم شایع پیچ خوردگی بیضه :
-درد ناگهانی یک بیضه
-تورم ، قرمزی و حساسیت به لمس بیضه دان
-تهوع و استفراغ
-تعریق
-ضربان قلب سریع در صورت شدید بودن علل
علل پیچ خوردگی بیضه
معمولاً ناشناخته . گاهی در هنگام تولد وجود دارد یا ممکن است به ندرت در اثر انقباض شدید عضلات متصل به بیضه و طناب اسپرماتیک ایجادشود.

 

پیشگیری پیچ خوردگی بیضه
در هنگام شرکت در ورزش های تماسی برای پیشگیری از آسیب تناسلی از بیضه بند استفاده کنید.
عواقب مورد انتظار
گاهی پیچ خوردگی خود به خود تصحیح می شود؛ علایم از بین می روند و درمانی لازم نیست. البته بیضه معمولاً بدون ترمیم آسیب می بیند مگر این که جراحی در عرض ۴-۳ ساعت پس از شروع علایم انجام شود. اگر قرار باشد یک بیضه برداشته شود، باید برای بلوغ طبیعی ، زندگی جنسی و تولیدمثل طبیعی ، هورمون های کافی برای بیضه سالم باقی مانده فراهم شود.
عوارض احتمالی
مرگ سلول های بیضه در اثر کاهش یا انسداد جریان خون.بیضه آسیب دیده و طناب اسپرماتیک در این حالت باید برداشته شوند.
درمان پیچ خوردگی بیضه
بررسی ها نشان می دهد که تشخیص و درمان سریع جراحی بیمارانی که با درد و یا تورح حاد بیضه مراجعه می کنند می تواند از انجام ارکیدکتومی و یا اپندکتومی جلوگیری نماید.معمولاً تشخیص تنها با معاینه فیزیکی گذاشته می شود ولی سونوگرافی نیز ممکن است انجام شود.
جراحی برای رفع پیچش طناب اسپرماتیک پیچ خورده و اتصال بیضه آسیب دیده به سطح داخلی جدار بیضه دان که مانع عود می گردد. جراحی برای پیشگیری از پیچ خوردگی ، احتمالاً برروی بیضه غیرمبتلا نیز انجام خواهد شد.پس از جراحی ، از کیسه یخ برای تسکین درد و تورم استفاده کنید.
یخ را در پلاستیک بگذارید. آن را در طرف آسیب دیده بگذارید و با یک پارچه یخ را از پوست جدا کنید. هر بار ۱۰-۵ دقیقه یخ را روی موضع قرار دهید. در صورت لزوم این کار را تکرار کنید.
داروها
بعد از جراحی ، ممکن است مسکن ها تجویز گردند.
فعالیت
بعد از جراحی به تدریج فعالیت های طبیعی خود را از سر بگیرید.
رژیم غذایی
رژیم غذایی خاصی ندارد.
در این شرایط به پزشک خود مراجعه نمایید
-اگر شما یا یکی از اعضای خانواده تان علایم پیچ خوردگی بیضه را داشته باشید. این ، یک اورژانس است !
-اگر علایم عفونت پس از جراحی آغاز شوند. این علایم عبارتند از تب ، لرز، درد عضلانی ، -سردرد، سرگیجه و احساس ناخوشی عمومی
-اگر خونریزی بیش از حد در محل جراحی رخ دهد.

منبع:fa.parsiteb.com

فواید مصرف روزانه سبزیجات

فواید مصرف سبزیجات, خواص خوردن سبزیجات

مصرف روزانه سبزیجات ضامن سلامتی شخص می باشد. مصرف سبزیجات از بروز بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی

دیابت، سرطان و چاقی پیشگیری می نماید. مقدار سبزیجات مورد نیاز بدن با توجه به هرم راهنمایی غذایی به طور کلی روزانه ۲۰۰ گرم می باشد که این مقدار برای سالمندان بالای هفتاد سال و نوجوانان و کودکان کمتر است.

بر اساس تحقیقات جدید رنگ سبزیجات در طبقه بندی خواص آنان نقش دارد از این رو مصرف سبزیجات با رنگهای متنوع برای سلامت توصیه می گردد در واقع رنگها در سبزیجات بر خواص منحصر بفرد آنها اشاره دارد. مصرف سبزیجات با رنگهای متفاوت امکان بدست آوردن بالاترین نتیجه را برای شخص ممکن می سازد و سیستم ایمنی بدن را قوی تر می سازد و موجب طول عمر بیشتر شخص می گردد.

با مصرف سبزیجات از سرطان پیشگیری کنید
مصرف روزانه سبزیجات یکی از عوامل مهم پیشگیری از سرطانها می باشد زیرا سبزیجات حاوی ویتامین ها و مواد معدنی هستند و دستگاه ایمنی بدن را قوی می سازند.

سبزیجات نارنجی مانند هویج و کدو تنبل دارای بتاکاروتن می باشند. بتاکاروتن رنگدانه ای است که در صورت نیاز بدن در بدن به ویتامین A تبدیل می شود. این ماده بدن را در مقابل سرطان ها محافظت می کند.

سبزیجات برگ سبز از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردارند در این سبزیجات کاروتنوئیدها، ساپونینها، لوتئین و فلاوونوئیدها یافت می شوند این سبزیجات فیبر، فولات و بتاکاروتن مورد نیاز بدن را دارا می باشند. این مواد بدن را در مقابل چند نوع سرطان حفظ می نمایند. کرفس، اسفناج، بروکلی و جعفری از جمله سبزیجات برگ سبز می باشند.

سبزیجات قرمز رنگ مانند گوجه فرنگی، هندوانه و کلم بنفش دارای انواع مختلفی از فیتوکمیکالها می باشند.

فیتوکمیکالها اثر رادیکالهای آزاد را از بین می برند. لیکوپین یکی از فیتوکمیکالها است که پوست بدن را در مقابل اشعه خورشید محافظت می کند و کارکرد بهتر غده پروتستات را در بدن موجب می گردد.

سبزیجات خانواده کلم نیز از ارزش غذایی بالایی برخوردار می باشند به گفته محققان تغذیه این سبزیجات در پیشگیری از سرطانها موثر می باشد ایندول موجود در انواع کلم در ایجاد خاصیت ضدسرطانی کلم نقش دارد. از سبزیهای خانواده کلم می توان از بروکلی، گل کلم، کلم بروکسل و کلم بنفش نام برد.

اکثر سبزیجات دارای ویتامین C فراوان هستند. ویتامین C نقش مهمی در پیشگیری از سرطانها دارد.  ویتامین C  به وفور در سبزیجاتی مانند فلفل، بروکلی و گوجه فرنگی یافت می شود.

سبزیجات حاوی مقادیر قابل توجهی از فیبر می باشند. طبق نظر متخصصان تغذیه فیبر موجود در سبزیها در پیشگیری از سرطان روده بزرگ نقش اساسی دارد فیبر قسمتی از سبزیجات را تشکیل می دهد که بدن انسان نمی تواند آنرا هضم نماید بنابراین فیبر به خودی خود خاصیتی ندارد اما وجود فیبر در غذای مصرف شده کار دستگاه گوارش را آسان تر می کند و سرعت تخلیه روده ها بالاتر می رود مواد سرطانزا با فیبر ترکیب شده و از بدن خارج می شوند. فیبر موجود در سبزیجات به رشد باکتری های مفید روده نیز کمک می کند. پیروی از رژیم غذایی که حاوی مقدار زیادی مواد فیبردار باشد، ریسک ابتلا به سرطان روده را تا حد بسیاز زیادی کاهش می دهد. تمام سبزیجات حاوی فیبر فراوان می باشند. البته باید اضافه نمود که مصرف بیش از اندازه مواد فیبردار در تغذیه عوارض و اختلالاتی در  جذب املاح معدنی به همراه دارد.

رابطه مصرف سبزیجات و لاغری
سبزیجات دارای کالری پایین می باشند، حجیم و سیرکننده می باشند و مصرف زیاد آنان در مقاسیه با سایر مواد غذایی بسیار کمتر موجب افزایش وزن می شود. امروزه  حدودا” یک سوم ازمردم جهان با  چاقی و مشکلات آن روبرو هستند از این رو مصرف مداوم و روزانه سبزیجات و میوه ها برای پیشگیری از چاقی ضروری و اثربخش است.

 

با مصرف سبزیجات خطر دیابت را کاهش دهید
برعکس میوه ها سبزیجات، خصوصا” سبزیجات تازه قند بسیار کمی را دارا می باشند. قند در نوعهای متفاوت آن در بدن به گلوکز تبدیل می شود و این پدیده موجب تغییرات در سطح قند خون می گردد و بنابراین دانستن مقدار هیدروکربن و در نتیجه قند برای بیماران دیابتی ضروری است.  مصرف سبزیجات بالانس قند خون را بسیار کمتر از سایر مواد غذایی دچار تغییر و تحول می کند و موجب رسانیدن ویتامین ها و املاح معدنی به بدن می گردد. بنابراین مصرف سبزیجات در رژیم بیماران دیابتی و پیشگیری از بیماری نقش مهمی را ایفا می نمایند. سبزیجات حاوی فیبر، آنتی اکسیدانها و املاح معدنی فراوان و ترکیبات دیگر می باشند و خطر پیشرفت دیابت نوع دوم و عوارض آن را کاهش می دهند.
داشتن اندیس گلیسمی پایین در مواد غذایی در تغذیه بیماران دیابتی نوع ۲ مفید است و از سوی دیگر مصرف  آنان فاکتوری برای کاهش وزن است. سبزیجاتی مانند بروکلی، گل کلم، کرفس و اسفناج دارای اندیس گلیسمی پایینی هستند.
سبزیجات سرشار از منیزیم هستند و منیزیم در فعالیت انسولین نقش مهمی را ایفا می نماید سطح منیزیم معمولا در بیماران دیابتی پایین است. سبزیجات دارای برگ سبز مانند اسفناج منبع خوبی از منیزیم هستند.

با مصرف سبزیجات از بیماریهای قلبی پیشگیری کنید
چربی موجود در سبزیجات بسیار پایین است و سبزیجات فاقد کلسترول می باشند بنابراین مصرف آنان برای سلامت قلب تجویز می شود. رژیم غذایی چرب، احتمال مبتلاشدن به بیماری های قلبی و عروقی و سرطان را افزایش می دهد.

پتاسیم یکی از املاح معدنی مهم برای بدن است که فعالیت بسیاری از آنزیم های بدن به وجود آن وابسته است کمبود پتاسیم در بدن می تواند زمینه ساز حملات قلبی باشد. پتاسیم روزانه مورد نیاز بدن از طریق مصرف روزانه سبزیجات بدست می آید. سبزیجاتی مانند جعفری، کرفس، لوبیا، سبوس گندم و سیب زمینی منابع خوبی برای تامین پتاسیم و در نتیجه سلامت قلب می باشند.

یکی از مهمترین خاصیت سبزیجات سبز رنگ مانند بروکلی و اسفناج در اثربخشی آنان بر سلامت دستگاه گردش خون می باشد.

سبزیجات حاوی فولات می باشند فولات در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی مفید است به همین دلیل به افرادی که یک بار دچار سکته شده اند مصرف مرتب کلم تجویز می شود این خاصیت در کلم بنفش به علت لیکوپن موجود در آن چند برابر می باشد.

رابطه مصرف سبزیجات و پایین آوردن فشارخون
سبزیجات تازه دارای میزان سدیم بسیار پایینی هستند. سدیم در بسیاری از مواد غذایی یافت می شود جذب بیش از حد سدیم توسط بدن ، باعث بروز فشار خون بالا می گردد. سبزیجات تازه نسبت به سبزیهای بسته بندی فریزری و یا کنسروی ، حاوی مقدار کمتری از سدیم هستند. همچنین سبزیجاتی مانند کرفس و ریواس   به علت دارا بودن پتاسیم فراوان موجب کاهش فشار خون می شوند.

با مصرف سبزیجات سلامت خود را تضمین کنید
در سبزیجات گوناگون بیش از ۱۸۰ نوع ویتامین و ماده معدنی متفاوت یافت می شود که بدن نیازمند به تامین آنان برای سلامت خویش می باشد از این رو مصرف سبزیجات گوناگون برای سلامت شخص بسیار مفید و ضروری است. سبزیجات حاوی ویتامین ها و املاح معدنی فراوانی هستند که در سلامتی بدن نقش مهمی دارند. از جمله این املاح آهن است،آهن در خونسازی و تامین انرژی بدن نقش مهمی را ایفا می کند. کمبود آهن در رژیم غذایی موجب کم خونی و احساس خستگی مفرط می شود. سبزیجاتی مانند اسفناج ، سیب زمینی و مارچوبه حاوی مقادیر زیادی آهن می باشند. سبزی های با رنگ سبز پر رنگ مانند اسفناج، بروکلی، و کاهو علاوه بر خاصیتهای ذکر شده حاوی میزان بالایی کلسیم می باشند. کلسیم برای استحکام استخوان و سلامت دندان لازم می باشد و از پوکی استخوان نیز جلوگیری می نماید.

چگونگی مصرف سبزیجات
سبزیجات فصلی بهترین و سالم ترین انتخاب در خرید روزانه خانه هستند. تا آنجا که ممکن است به همراه همه وعده های غذایی خود از سبزیجات استفاده نمایید. کودکان خود را به خوردن سبزیجات عادت دهید کودکان معمولا از خوردن سبزیجات خام لذت بیشتری می برند برای آنان سبزیجات خام را به اشکال زیبا ببرید و به جای یک میان وعده به آنان بدهید.  آنان را در آشپزی مشارکت دهید، تا تمایل بیشتری نسبت به خوردن سبزیجات در آنان ایجاد شود.
سبزیجات ویتامین ها و املاح معدنی خود را بر اثر پختن و سرخ نمودن بیش از اندازه از دست می دهند بنابراین سبزیجات را زیاد از حد نپزید و سرخ ننمایید و تا حد امکان از سبزیجات به صورت خام و یا نیم پز استفاده کنید.
بخارپز کردن بهترین نوع طبخ سبزی می باشد یا سبزی ها را با آب کم بپزید تا آب آنان به خورد خودشان برود و ویتامین و املاح معدنی آنها بهدر نرود. مدت زمان طبخ طولانی سبزیجات می تواند بسیاری از ویتامین ها را از بین ببرد سعی کنید سبزیجات را در مدت زمان کوتاه بپزید و اگر مشکلی با هضم سبزیجات خام ندارید بهتر است که آنها را خام مصرف کنید.

روشهای ساده برای جوان ماندن

روشهای ساده برای جوان ماندن داشتن پوست جوان و شاداب آرزوی هر زنی است و اگر چشمه جوانی کشف شده بود خانمها حاضر بودند هرچه دارند بدهند تا جرعه ای از آن بنوشند، اما متاسفانه چنین چشمه ای وجود ندارد

اما این به آن معنا نیست که شما نمیتوانید پوست شادابی داشته باشید و یا طراوت جوانی خود را حفظ کنید. با استفاده از روشهای زیر پوست زیبا و جوان را به خود هدیه دهید.

 

پاکسازی: عمل پاکسازی پوست یک فرآیند مهم است که باعث جوانی پوست میشود. پوست صورت در طول شبانه روز مقادیر زیادی چربی، گرد و خاک ، آرایش و مواد مختلفی را جذب میکند که تنها استفاده از یک پاک کننده مناسب میتواند به زدودن آنها کمک کند. هرشب ابتدا صورت خوئد را با پاک کننده مناسبی تمییز کرده و سپس با آب ولرم آن را بشوئید.

 

لایه برداری: با استفاده از یک اسکراپ ملایم یک یا دوبار در هفته میتوانید پوستی نرم و صاف را تجربه کنید . لایه برداری به شما کمک میکند تا سلولهای مرده از سطح پوست پاک شده و مرطوب کننده ها به راحتی از طریق منافذ پوست جذب شوند.

 

رطوبت رسانی: بالا رفتن سن باعث از دست رفتن رطوبت پوست میشود. در نتیجه پوسته ها، چین و چروک و خطوط ریز روی صورت پدیدار میشوند. با استفاده از مرطوب کننده میتوانید پوسته ها، چروک ها و خطوط نازک را از بین ببرید. بنابراین قبل از آرایش و بعد از تمیز کردن پوست هر روز از لوسیونهای مرطوب کننده استفاده کنید.

 

همیشه از ضد آفتاب استفاده کنید: به وسیله ضد آفتاب پوست خود را از گرما و آفتاب محافظت کنید. چرا که آفتاب و گرما باعث پیر شدن زودتر از موعد پوست میشوند. سعی کنید استفاده از ضد آفتاب برای شما به صورت یک عادت درآید و حتی در روزهای ابری و زمستانی نیز ضد آفتاب را فراموش نکنید.

 

تغییر شیوه زندگی: علاوه بر موارد یاد شده اتخاذ یک سبک زندگی سالم موثرترین راه برای حفظ درخشش و زیبایی و جوانی پوست است. اجتناب از سیگار کشیدن ، مصرف میوه و سبزیجات ساده، ورزش روزانه و خواب مناسب نیز در این مبحث اهمیت ویژه ای دارند. با رعات این نکات جوانی را به خود هدیه دهید.

با خوردن این چای به تناسب اندام ایده آل تان می رسید

چای که ریشه اصلی آن به چین باز می گردد تقریبا”سالمترین نوشیدنی دنیا محسوب می شود و اخیرا” ثابت شده که نوشیدن چای نه تنها در کل برای سلامت بدن مفید است بلکه برای تناسب اندام نیز فواید زیادی دارد. برای اینکه بتوانید از چای برای تناسب اندام استفاده کنید از دستورالعمل زیر پیروی کنید

تناسب اندام,نوشیدن چای

چیزهایی که لازم دارید :
چای سیاه
چای سبز
چای اولنگ ( به نوعی از چای گفته می‌شود که در اثر تخمیر ناقص برگه‌های چای تولید می‌شود. این چای معمولا در کشور چین تولید می‌گردد. )
دستورالعمل :
صبح ها به جای قهوه، چای سیاه بنوشید و همراه وعده های غذای خود به جای نوشابه چای سرد بنوشید. چای سیاه سرشار از آنتی اکسیدانی با نام فلاونوئید است که بدن ما را سم زادیی می کند و سوخت و ساز بدن را افزایش داده و باعثتناسب اندام می شود. درحالیکه قهوه به سموم بدن می افزاید و باعث از بین رفتن برخی ویتامینهای بدن می شود.
هر روز حداقل یک فنجان چای سبز گرم و یک لیوان چای سبز سرد بنوشید . تحقیقات ثابت کرده است که چای سبز چربی ها را سوزانده، متابولیسم را افزایش داده و در نتیجه به تناسب اندام و کاهش وزن خیلی کمک می کند . شما می توانید از انواع مختلف چای با طعم های مختلف مثل تمشک، لیمو، زغال اخته، و یا نعناع استفاده کنید.
چای اولانگ از یک نوع برگ چای خاص که فقط در چین می روید تهیه می شود و بسیاری معتقدند که در تناسب اندام بسیار موثر است و معمولا” به عنوان یک کاهش دهنده طبیعی وزن به فروش می رسد.

منبع : آفتاب

چگونه از شر خشکی دهان خلاص شویم؟

خشکی دهان از مشکلات شایعی است که برای رفع دائمی آن، تشخیص عامل ایجاد کننده آن ضروری است.

هرچند با چند راهکار ساده می‌توان به طور موقت مشکل خشکی دهان را برطرف کرد اما اگر می‌خواهید برای همیشه از شر این مشکل خلاص شوید باید با کمک یک متخصص ابتدا علت اصلی آن را بیابید و سپس تحت درمان قرار بگیرید. با این حال برخی از اقدامات ساده و فوری برای رفع خشکی دهان به قرار زیر است:

– جویدن آدامس بدون قند یا مکیدن شکلات‌های سفت بدون قند به منظور تحریک بزاق دهان در این زمینه بسیار موثر است.

– کاهش مصرف مواد کافئین‌دار نیز بر کاهش مشکل خشکی دهان تاثیر است.

– نوشیدن مرتب آب به رفع این مشکل کمک‌ می‌کند.

– همچنین توصیه می‌شود که حداقل سالی دو بار برای معاینه لثه و دندان‌ها به دندانپزشک مراجعه کنید.

– پیش از خوابیدن دهانتان را با فلوراید شست‌وشو دهید و از خمیر دندان‌های حاوی فلوراید استفاده کنید.

– از مصرف غذاهای اسیدی و قندی که به پوسیدگی دندان کمک می‌کند،‌ خودداری کنید.

– به جای دهان از راه بینی نفس بکشید.

– از مصرف خودسرانه قرص آنتی‌هیستامین و داروی ضداحتقان خودداری کنید.

به گزارش مایوکلینیک،‌ افراد مبتلا به خشکی دهان می‌توانند با این اقدامات به طور موقت مشکل خود را برطرف کنند اما برای درمان بلندمدت شناخت علت خشکی دهان ضروری است.

عوامل ایجاد خشکی دهان
بروز خشکی دهان هنگامی که غدد بزاقی به اندازه کافی بزاق تولید نمی‌کنند ممکن است باعث پوسیدگی دندان، اشکال در جویدن و بلع و عفونت دهان شود.

خشکی دهان از جمله ممکن است به این علل رخ دهد:
استفاده از برخی داروها، مانند برخی داروهای ضدفشارخون و ضدافسردگی.

ابتلا به برخی بیماری‌ها مانند ایدز، دیابت یا پارکینسون.

استفاده از پرتودرمانی یا شیمی ‌درمانی برای درمان سرطان.

رخ دادن آسیب عصبی در سر یا گردن.

علت واقعی ریزش مو در زنان ایرانی چیست

علت واقعی ریزش مو در زنان ایرانی چیست ؟یکی از متخصصان پوست و مو با بیان اینکه کمبود ویتامین D از علل اصلی ریزش مو در زنان ایرانی است، گفت: برای سنتز ویتامین D مورد نیاز بدن ضروری است که روزانه به مدت

۱۵ تا ۲۰ دقیقه قسمت‌هایی از پوست، بدون پوشش در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار گیرد.

دکتر ریحانه مهرگان گفت: با انجام آزمایش در بیمارانی که از ریزش مو شکایت داشتند به این نتیجه رسیدیم که کمبود ویتامین D پس از فقر آهن، شایع‌ترین علت ریزش مو در زنان ایرانی است.

وی افزود: افزایش هورمون‌های مردانه در زنان -که به علت چاقی ناشی از زیاده‌روی در مصرف فست فودها در خانم‌ها ایجاد می شود- از علل دیگر ریزش مو است که شیوع نسبتا زیادی دارد.

قسمت عمده‌ ویتامین D مورد نیاز بدن از طریق تابش مستقیم نور خورشید بر پوست بدن تامین می‌شود و برای کمک به سنتز ویتامین D مورد نیاز بدن ضروری است که روزانه به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قسمت‌هایی از پوست بدون پوشش در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار گیرد.

دکتر مهرگان همچنین افزود: زنان به علت نوع پوشش و استفاده از کرم ضدآفتاب در صورت، از دریافت اشعه‌ی UVA که برای سنتز ویتامین D ضروری است محروم می‌شوند و این عامل موجب شیوع ریزش مو در خانم‌ها می شود، در حالی که اغلب درمان‌های طبی از این نکته غافل بوده و با تجویز داروهای دیگر درصدد رفع ریزش مو هستند.

وی گفت: دریافت ویتامین D از طریق منابع غذایی مانند لبنیات و تخم مرغ بسیار محدود است و این منابع نمی توانند به قدر کافی ویتامین D مورد نیاز بدن را تامین کنند اما خانم‌هایی که دچار ریزش مو هستند باید با مراجعه به پزشک متخصص پوست و انجام آزمایش برای بررسی علت ریزش، از پزشک معالجشان در بررسی‌های پاراکلینیکی، اندازه‌گیری میزان ویتامین D‌ خون را تقاضا کنند تا در صورت کمبود این ویتامین با تجویز پزشک از ویتامین D مکمل استفاده کنند.

روزه داری و بوی بد دهان

یکی از مشکلاتی که اکثر روزه ‌داران در ماه مبارک رمضان با آن مواجه می‌ شوند، بوی ناخوشایند دهان است که گاهی علاوه بر خود فرد، ممکن است اطرافیان او را نیز آزار دهد.

البته این مشکل برای بعضی ‌ها فقط به ماه رمضان منتهی نمی‌ شود؛ یعنی در برخی افراد، بوی ناخوشایند دهان‌ در ماه‌ های دیگر سال نیز وجود دارد.

برای‌ آشنایی با راه‌ های رفع بوی دهان از طریق تغذیه‌، پای صحبت متخصصان تغذیه و رژیم‌ درمانی نشسته ‌ایم.

 

مصرف غذاهای خشک را محدود کنید
دکتر سید رضا راست ‌منش، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، معتقد است که بوی بد دهان علل مختلفی دارد. بیماری‌ های گوارشی نظیر زخم ‌های معده که علت عمده ی آن هلیکوباکترپیلوری است می‌تواند سبب خروج بوی نامطبوع از دهان شود. در این حالت، این بو با تجویز داروهای خاصی از سوی پزشک کنترل می ‌شود.

گاهی بوی بد دهان به دلیل زیاده ‌روی در مصرف غذاها است، آن هم غذاهایی که ترکیبات ناهمگونی با هم دارند.

یکی دیگر از علل بوی بد دهان عدم استفاده از مسواک و نخ دندان است.

 

بویی که در ماه مبارک رمضان از دهان خارج می ‌شود، به دلیل نخوردن غذا است. هنگام نخوردن غذا، بدن برای تولید انرژی به ذخایر چربی روی می آورد و طی سوختن چربی ها در کبد، کتون ها تولید می‌ شوند که باعث ایجاد این بو می شوند.

 

در روزهای اول ماه مبارک رمضان، به‌ دلیل این که کبد آمادگی کافی را برای سوزاندن مقدار زیادی چربی ندارد، این بو بیشتر است، اما به تدریج که توانایی کبد برای این کار بیشتر می ‌شود، مقدار کتون تولید شده کم می شود.
آن چه باید به آن توجه داشت، این است که این بو طبیعی است و نیاز به راه و روش‌ خاصی برای درمان ندارد. فقط می ‌توان با انجام کارهایی که در ذیل به آن اشاره می‌ شود از میزان آن کم کرد:

کسانی که غیر از ماه مبارک رمضان، در ایام دیگر سال هم در روزه می گیرند، کمتر دچار بوی بد دهان می‌ شوند، چون کبد آن ها آماده ‌تر است تا چربی‌ های اضافه را بسوزاند.

 

می ‌توان با مصرف غذاهای خنک، نعناع یا برخی سبزیجات خشک دیگر این بو را به طور موقتی از بین برد.
در افرادی که بعد از خوردن سحری مسواک نمی ‌زنند، به دلیل باقی ماندن غذاها در لا به‌ لای دندان‌ ها و در حفرات دهان این بو بیشتر و نامطبوع‌ تر است.
در طی روزهای معمولی به دلیل نوشیدن مایعات، آب و چای ، بزاق دهان پیوسته تازه می شود و این بو کمتر است، اما در روزه‌ داری به دلیل این که امکان تازه شدن آب دهان کمتر است، باقی ماندن غذاها در بین دندان ها همراه با تولید کتون ها، بوی بد بیشتری را ایجاد می‌ کند.

 

علت اصلی، چربی‌ ها هستند
دکتر مسعود کیمیاگر، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، می‌ گوید: ” در حالت روزه‌ داری و گرسنگی طولانی مدت، بعد از گذشت چند ساعت که ذخایر قندی بدن تمام می ‌شود، بدن برای تولید انرژی به چربی ها روی می ‌آورد. در اثر سوزاندن چربی ها، موادی به نام کتون در بدن ساخته می ‌شوند که بوی آنها از راه تنفس خارج می‌ شود. البته این موضوع در همه ی افراد، یکسان اتفاق نمی ‌افتد و در بعضی ها بیشتر و در برخی دیگر کمتر است.”
بوی بد دهان در ماه رمضان، عمدتا به دلیل تولید ترکیبات کتونی است و ربطی به نوع ماده ی غذایی مصرفی در افطار و سحر ندارد. دکتر کیمیاگر می ‌گوید: “خوردن چربی ‌ها و گوشت‌ ها تاثیر چندانی در این امر ندارند. البته اگر میزان مواد قندی خورده شده بیشتر باشد، این بو کمتر خواهد بود. در کل، ماهیت روزه این‌ طور است که بدن باید چربی ‌های اضافه را بسوزاند و یکی از مزایای روزه گرفتن هم همین است. پس نباید زیاد نگران بود، زیرا با گذشت زمان این بوی ناخوشایند، کمتر می ‌شود. نکته ی قابل توجه آن است که این بو در افراد چاق کمتر و در خانم ‌ها و بچه‌ ها بیشتر است. همچنین در افرادی که بدون سحری روزه می ‌گیرند نیز زیاد است.”

 

پس به خاطر بسپارید…
* در وعده ی سحری، طوری برنامه‌ ریزی کنید که فرصت کافی برای مسواک زدن و استفاده از نخ دندان را داشته باشید.

 

* از مصرف غذاهای خیلی داغ، تند، ترش و اسیدی خودداری کرده و یا حتی‌ المقدور کمتر مصرف کنید، زیرا با مصرف این نوع غذاها پُرزهای چشایی دهان دچار ساییدگی می ‌شوند و این کار به خشک شدن آب دهان کمک می کند و سبب بوی بیشتر دهان می‌ گردد. پس خوردن چای داغ یا آب ‌لیمو باید کم و یا به ‌طور کلی حذف شود.

 

* ماه رمضان، زمان خوبی برای تمرین کردن اصول غذایی با نظم خاص است. زیاد‌ه‌ روی در مصرف غذا را کنار بگذارید؛ مثلا اگر فردی هستید که زیاد قهوه و چای مصرف می‌ کنید، در این ماه از نوشیدن چای داغ اجتناب کنید. شاید خوردن چای داغ و مخصوصا پُررنگ در هنگام سحر برای دو ساعت کمک کننده باشد، اما در طول روز سبب خشکی دهان می ‌شود.

 

* سعی کنید غذاهای نرم ‌تر و لطیف ‌تر نظیر فرنی ‌ها و حریره ‌ها را بیشتر مصرف کنیم که پُرزهای دهان را نوازش داده و سبب تحریک غدد بزاقی‌ تان شود.

 

* از مصرف میوه‌ ها و سبزی‌ های ترش پرهیز کنید، زیرا این مواد غذایی سبب کاهش ترشح بزاق و خشکی دهان می ‌شوند.

به‌ طور کلی، خوردن غذاهای خشک به همراه نزدن مسواک و افزایش جرم‌ های دندانی، غدد ترشحی بزاق را مسدود کرده و ترشح بزاق را به شدت کم می ‌کنند. لذا بوی بد دهان تشدید می شود.

مکیدن انگشت در کودکان

ک روانپزشک گفت: شیرخوار به طور اتفاقی یا در هنگام گرسنگی شروع به مکیدن انگشت می‌کند اما اگر این عمل بازگیری نشود کودک در سنین مدرسه و بالاتر این رفتار را در هنگام اضطراب انجام می‌دهد.

هادی معتمدی اظهار داشت: مکیدن انگشت در دوره نوزادی یک رفتار عادتی است چرا که نوزاد همواره در جست و جوی سینه مادر است و به همین منظور رفلکس مکیدن را طی می‌کند.

روانپزشک تصریح کرد: رفلکس مکیدن به نوزاد حالت خوشایندی می‌دهد و باعث آرامش نوزاد می‌شود. این رفتار برای نوزاد عمل لذتبخش شیر خوردن را تداعی می کند؛ بنابراین نوزاد به طور اتفاقی یا در هنگام گرسنگی شروع به مکیدن انگشت می‌کند.

این روانپزشک ادامه داد: بنابراین مکیدن انگشت در سنین نوزادی نمی‌تواند نشانه اضطراب باشد بلکه یک نوع رفلکس جست و جو است که می‌تواند به صورت عادت درازمدت در بیاید.

معتمدی با بیان این مطلب که مکیدن انگشت نوزاد شیرخوار نباید غیرطبیعی تلقی ‌شود ادامه داد: این مطلب بدان معنا نیست که این عمل نباید بازگیری شود بلکه باید در این موقع از پستانک استفاده  کرد یا به صورت آرام انگشت بچه را از دهان خارج کرده و با رسیدگی بیشتر مادر و تغذیه به موقع نوزاد، وی را از مکیدن انگشت برحذر داشت.

روانپزشک افزود: اگر این عمل نوزاد بازگیری نشود ممکن است کودک تا سنین مدرسه و بالاتر نیز این رفتار را تکرار کند و در آن موقع هر گاه که دچار اضطراب شود اقدام به مکیدن انگشت کند حتی در موقع خوابیدن نیز انگشت خود را بمکد.

این روانپزشک ادامه داد: بهتر است از همان سنین نوزادی به گونه‌ای که نوزاد اذیت و آزار نشود رفتار بازگیری انجام شود تا بعدها تبدیل به عادت نشده و جدایی سخت‌تر نشود.

معتمدی تصریح کرد: بسیاری از مادران برای بازگیری کودک از مکیدن انگشت در سنین بالاتر انگشت را تلخ می‌کنند یا از مواد تند و آزار دهنده استفاده می‌کنند که باید مادران را از این عمل باز داشت.

این روانپزشک اظهار داشت: استفاده از آبلیمو، مواد گیاهی و همچنین مالیدن موادی که کودک به آنها علاقه ندارند بر روی انگشت کودک می‌تواند در بازگیری کودک از مکیدن انگشت مؤثر باشد.

نکته هایی مهم درباره خواب کودک تان

۱- در ساعت های پایانی شب، یکی، دو ساعت مانده به موعد خواب کودک، سعی کنید فضای خانه را آرام کنید.

۲ – ممکن است دیر از سر کار برگردید و دلتان بخواهد با کودک بازی کنید یا کشتی بگیرید، اما با این کار او را هوشیار و فعال می کنید و شانس یک خواب کودکانه و سروقت و آرام را از او می گیرید.

۳ – سعی کنید حتی نور خانه، صدای تلویزیون و گفت وگوهای تلفنی، رنگ و بوی شبانه و آرام تر شدن داشته باشد تا فضا مهیا و خواب کودک تان راحت تر شود.

۴ – بچه ها حتما قبل از خواب باید تخلیه مثانه داشته باشند و نباید چای و مایعات بخورند.

۵ – ماساژدادن بچه های کوچک تر، حمام کوتاه و گرم، دادن کمی موز یا شیر که سروتونین دارد هم مفید است. به یاد داشته باشید که کیفیت خواب کودک در شب چیز دیگری است و حتی اگر کودک تا ظهر فردا هم بخوابد، کمبود خواب شبانه جبران شدنی نیست.

۶ – اگر کودک ظهر نخوابیده و حوالی ساعت ۵ بعدازظهر دوست دارد بخوابد یا او را سرگرم کنید و اجازه ندهید بخوابد یا زود بیدارش کنید که ساعت ۱۰ شب دوباره بتواند بخوابد.

۷ – هر شب ۳-۲ دقیقه زودتر از شب قبل کودک تان را بخوابانید. تا آخر هفته ۱۰دقیقه به زمان مطلوب خواب کودک تان نزدیک تر شود. با این روش طی ۳-۲ ماه به موقع خواهد خوابید.