ایستایی وجود ندارد ، هر چه هست جوشش و جاری بودن است.
خوش آمدید - امروز : شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

توصیه هایی برای عاشقان ناکام

توصیه هایی برای عاشقان ناکام - www.campfa.ir

وقتی فروپاشی یک رابطه عشقی بروز می کند، زمان زیادی به طور می انجامد تا عاشق ناکام سازگاری نسبی خود را مجدد به دست بیاورد، در این مدت عملکرد فرد در زمینه های متعدد (روانی، اجتماعی و شغلی) مختل می شود و واکنش های غیرانطباقی به وجود می آید. خوب حالا باید ببینیم چطور می توانید با این درد کنار بیایید؟ چطور می توانید یاد بگیرید که به زندگی خود ادامه دهید؟



اگر به تازگی ناکامی در عشق را تجربه کرده باشید، شدت ناراحتی و میزان هیجانات منفی در شما بسیار شدیدتر است و حتی شاید هنوز دچار شوک هستید و پذیرفتن واقعیت برایتان مشکل است و همچنین ممکن است نخواهید که ارتباط قطع شود. راهکارهای زیر می تواند برای شما کمک کننده باشد.

۱- واقعیت پایان ارتباط را بپذیرید

مرحله شوک و انکار بعد از همه قطع رابطه ها حتما پیش می آید و تنها راه پذیرش موقعیت فعلی و استقامت روی تصمیمی است که گرفته اید، یا پیشایندی است که اتفاق افتاده است. زمانی که فرد اطمینان نداشته باشد به اینکه رابطه پایان یافته یا نه؛ یا طرف مقابل گاه و بیگاه کدهای مثبت از خودش نشان دهد؛ سبب می شود که عشق وارد فاز سوگواری نشود.

وقتی شخص نمی تواند یک رابطه را حتی به صورت ذهنی قطع کند، باید بررسی کند که این رابطه برایش چه معنایی دارد و چه چیز این از دست دادن برایش سخت است. هر رابطه ای تا زمانی ادامه پیدا می کند که کارکردی داشته باشد و نفعی به فرد برساند، وگرنه به شکل اجتناب ناپذیری قطع می شود.

باید از خود پرسید این دلتنگی از کجا می آید؟ این رابطه دارد برای من چکار می کند؟ جمله ای که می توانم بگویم این است که تحلیل، فرشته ویرانگر عشق است. اگر فرد بتواند به اندازه کافی به این حس هعا و رویاها و خیال پردازی هایش بپردازد، این تحلیل کردن می تواند کاملا ترمیم کننده و تسهیل گر باشد و درد فقدان را قابل تحمل کند. اگر بدانیم چرا یک فشار را تحمل می کنیم، این فشار قابل تحمل تر می شود و می توانیم مداخله موثرتری کنیم. به قول بزرگی: «کسی که چرایی برای زندگی دارد، می تواند با هر چگونگی بسازد.»

۲- احساسات منفی خود را بپذیرید و بروز دهید

عاشق ناکام سوگوار است و در وهله اول باید این سوگواری را بپذیرد. اکثر اطرافیان در این شرایط سعی می کنند که حواس عاشق ناکام را پرت کنند و به او اجازه نمی دهند که برای از دست دادن معشوقش سوگواری کند. اما به نظر می رسد چاره ای جز گریستن نیست.

آدم ها یک ظرفیت محدود از انرژی روانی دارند و وقتی کسی می میرد یا از دست می رود، سرمایه گذاری عاطفی که روی او کرده اند باید تا حدی از روی او برداشته شود تا فرد بتواند دوباره روی آدم های جدید سرمایه گذاری کند. اشک های هیجانی سوگ، کارکرد عملی دارند، و به بدن در تسکین استرس و پاک نمودن زهرآگینی هیجانی ناشی از سوگ کمک می کنند.

۳- ذهن تان را خالی کنید

گاهی هم پیش می آید که ذهن ما آنقدر از وقایع گذشته و اتفاقات پیش آمده پرکار است که انگار ظرف ذهن پر شده و در حال لبریز شدن است و مرتب وقایع در ذهن مرور می شود و نمی توان به موضوع دیگری فکر کرد.

بهترین کار در این زمان نوشتن است. یکی از مهمترین فواید نوشتن این است که شما وقتی قلم به دست بگیرید ناگهان احساساتی روی کاغذ می آیدکه خودتان از دیدن آنها شگفت زده شده و در نتیجه به یک بینش و شناخت عمیق تر از خود می رسید و همین شناخت عمیق باعث می شود که رابطه های بعدی خود را بهتر مدیریت کنید تا دیگر مجبور به جدایی نشوید. وقتی ذهن کاملا خالی شد، آن کاغذها را دور بیندازید یا حتی بسوزانید.

هیچ کس نمی تواند جای دیگری را به طور کامل پر کند. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم بعد از قطع رابطه نامزدی تا چند ماهی نامزدی جدیدی را آغاز نکنید. بهتر است کمی صبر کنید تا خودتان را پیدا کنید و بعد در یک رابطه جدید قرار بگیرید چون در اینجا احتمال اشتباهاتی به وجود می آید که می تواند برایتان سنگین تمام شود

۴- حمایت اجتماعی دریافت کنید

همچنین : بخوانید  به نظر شما عمر واقعی عشق و دوست داشتن چقدر است؟!

بعد از یک جدایی سخت شما به کسانی نیاز دارید که دوستتان داشته باشند و شما را درک کنند، چنین افرادی می توانند به شما احساسات خوبی تزریق کنند. سعی کنید بیشتر در جمع دوستان و اقوام دلسوزتان که شما را درک می کنند باشید، آنها به شما کمک می کنند خود را یک فرد ارزشمند بدانید و بتوانید زودتر خودتان را پیدا کنید و روی پای خود بایستید، یک شبکه آرامبخش از دوستان بیش از هر چیز می تواند از دردها و آلام شما کم کند. در واقع بیان احساسات و گفت و گو می تواند بسیار کمک کننده باشد و همچنین خود حرف زدن می تواند بسیاری از استرس ها و فشارها را از بین ببرد. بودن در این شبکه ها به معنی این نیست که به یکی از افراد این جمع وابسته شوید و حمایت عاطفی تان را از یک رابطه جدید دریافت کنید. بلکه باید عضوی از یک گروه باشید. مثل گروه دوستان، گروه خیرین یک موسسه خیریه و….

۵- انرژی تان را تخلیه کنید

اگر در دوران جدایی فقط در خانه یا تنها باشید و هیچ کاری هم برای انجام دادن نداشته باشید مسلما اذیت خواهید شد. تمام ذهن شما مشغول معشوق از دست رفته است و مدام در وسوسه تماس گرفتن و ارتباط با او هستید، پس باید خودتان را مشغول کنید، خود را در روابط اجتماعی و در بین دوستانتان قرار دهید، به کارها و فعالیت های مورد علاقه تان مشغول شوید تا انرژی شما را به سمت دیگری ببرد چون عشق و دوست داشتن نوعی انرژی است که به سمت شخص مورد علاقه شما معطوف است پس شما باید این انرژی را به سمت دیگری چون ورزش کردن، علاقه های شخصی و سفر منحرف کنید، گرچه ممکن است صددرصد فراموش نکنید اما مسلما احساس بهتری خواهید کرد. اگر جدایی تان قابل پیش بینی است و از مدتی قبل می دانید که به زودی جدا خواهید شد از قبل برای روزهای بعد از جدایی برنامه بریزید. می دانیم که دل و دماغ این کار را ندارید اما باید خودتان را به این کار مجبور کنید و مرتب مثل یک والد خودتان را چک کنید که طبق این برنامه پیش بروید. در غیر این صورت افسردگی و غم شما را ضعیف خواهد کرد.

۶- برقراری ارتباط جدید را به چند ماه بعد موکول کنید

بهترین توصیه در این شرایط این است که بعد از ناکامی در عشق حداقل تا مدتی (حداقل چند ماه) ارتباط صمیمی برقرار نکنیم و به سمت فرد دیگری نرویم. گذر سال و گذر زمان به ما این اجازه را می دهد تا با شرایط جدید سازگار شویم و عشق قبلی خود را به طور طبیعی فراموش کنیم و انرژی عاطفی از دست رفته خود را بازیابیم تا بتوانیم به فرد دیگری مهر بورزیم.


مهم این است که شخص نباید فردی را جایگزین دیگری کند. هیچ کس نمی تواند جای دیگری را به طور کامل پر کند. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم بعد از قطع رابطه نامزدی تا چند ماهی نامزدی جدیدی را آغاز نکنید. بهتر است کمی صبر کنید تا خودتان را پیدا کنید و بعد در یک رابطه جدید قرار بگیرید چون در اینجا احتمال اشتباهاتی به وجود می آید که می تواند برایتان سنگین تمام شود.

بهترین زمان برای این کار حداقل ۶ماه بعد از اتمام رابطه است. البته اگر جدایی شما ناگهانی یا همراه با کشمکش های زیاد اتفاق افتاده باشد و هنوز در شوک آن باشید باید این زمان را حداقل یک سال در نظر بگیرید. اما در مورد نامزدهایی که قبل از جدایی مدتی در طلاق عاطفی و سردی و فاصله به سر برده اند، این زمان می تواند کوتاه تر و در حد همان شش ماه باشد.

۷- از یک روانشناس یا مشاور کمک بگیرید

چون اکثر افراد در این مواقع تصمیمات غیرمنطقی می گیرند و مشکلات بزرگتری برای خود درست می کنند، پس بهتر است برای تخلیه هیجانی و مدیریت این مشکل روی کمک یک روانشناس یا مشاور حساب کنید. مراجعه به روانشناس می تواند به تخلیه شما، نظم دادن به ذهن تان و برگرداندن قدرت تفکر منطقی شما کمکم کرده و در عین حال، روش هایی برای بهتر کنار آمدن با شرایط و قوی تر کردن خودتان به شما بیاموزد.