فوايد و خواص ميوه و سبزيجات
خواص درمانی و دارویی سیر چیست ؟ سیر و اینهمه خاصیت
سیر یکی از جمله گیاهانی است که بیشتر از آنگه یک خوراکی و طعم دهنده محسوب شود یک ماده دارویی با چندین خاصیت برای بدن که مصرف آن توصیه میشود . در ادامه مقاله خواص سیر به طور مفصل بیان شده پس بخوانید.
در فصلهای گرم سال، تعریق بدن بالا میرود و آب بیشتری دفع میشود. البته تعریق به شرطی که طبیعی باشد، مفید است و باعث میشود تعادل آب و الکترولیتها حفظ شود و بدن با مشکلی روبه رو نشود …
لازم است در فصل تابستان مرتب با مصرف آب و میوهها، مایعات از دست رفته را جبران کنیم. تجربه نیز نشان داده است که مصرف برخی شربتها یا عرقیات میتواند آب کافی به بدن برساند تا مشکل کم آبی به حداقل رسیده و فرد دچار گرمازدگی و عطش نشود. در میان آنها ۵ نوشیدنی وجود دارد که بیشترین تأثیر را دارند پس برای آشنایی بیشتر با آنها، ادامه همین مطلب را مطالعه کنید.
۱٫ شربت آبلیمو
یکی از شربتهایی که از قدیم در فصل گرم مورد مصرف قرار میگرفته، شربت آبلیمو است.
پایه اصلی این شربت، عصاره لیموترش است که با آب رقیق میشود و همراه مقدار کمی قند یا شکر مورد مصرف قرار میگیرد.
آبلیمو را به تنهایی نباید مصرف کرد زیرا آبلیموی رقیق نشده روی مینای دندان تأثیر میگذارد و باعث تخریب آن میشود. بنابراین بهتر است چه در غذا و چه در سالاد حتماً قبل از استفاده، آبلیمو را رقیق کنید.
جالب است بدانید که شربت آبلیمو جلوی گرمازدگی و عطش را میگیرد و مصرف آن در ماههای گرم و در مسافرتها، به خصوص مسافرتهای دریایی، بسیار مناسب است.
شربت آبلیمو زیانی ندارد و مصرف آن در هر سنی توصیه میشود.
آبلیمو خواص متعدد دیگری هم دارد که عبارتند از ضد تصلب شرایین، کاهشدهنده کلسترول، ضد برخی سموم از جمله تریاک، ضدتب و ضد کمبود ویتامین C.
۲٫ خاکشیر
شربت دیگری که خاصیت ضد عطش و گرمازدگی دارد، خاکشیر است. از قدیم به تجربه از شربت آن با آب سرد و کمی شکر در نواحی گرم به خصوص در فصل تابستان برای رفع عطش استفاده میکردهاند.
درباره خاکشیر باید اضافه کنیم که روی دانه آن موادی به نام لعاب وجود دارد. لعاب میتواند چند برابر وزن خود آب جذب کند و متورم شود و به شکل ژله درآید.
به این ترتیب، وقتی خاکشیر با آب مخلوط و کمی شکر هم به آن اضافه میشود، هم خوشمزه خواهد بود و هم لعاب آن منبعی برای آب بدن است.
نباید فراموش کرد که هر دانه خوراکی که مانند خاکشیر لعاب داشته باشد، میتواند به همین شکل عمل و کمبود آب بدن را جبران کند.
۳٫ تخم شربتی
جالب است بدانید که تخم شربتی دانه گیاه ریحان خوراکی است. این دانهها درشتتر از خاکشیر و سیاه رنگ هستند.
وقتی تخم شربتی داخل آب ریخته میشود، روی آن لایهای ژلهای تشکیل خواهد شد. شربت آن ضد گرمازدگی و ضد عطش است و میتوان گفت تخم شربتی و خاکشیر تقریباً خواص یکسانی دارند.
در ضمن، خاکشیر و تخم شربتی خاصیت مسهل و ملین داشته و مصرف آنها برای جلوگیری از یبوست که در تابستان شایع میشود، مناسبتر است.
۴٫ عرق بیدمشک
بیدمشک نوعی بید است ولی این درخت در اول بهار و قبل از آنکه برگ بدهد، گلهای زیبا و خوشبویی دارد. عرق بیدمشک از گلهای این نوع بید که در ارومیه بسیار زیاد است، تهیه میشود.
گلاب که همان اسانس گل محمدی است، خواص دارویی زیادی دارد، از آن جمله میتوان به ضد اسهال، ضد التهاب، افزایشدهنده میل جنسی، ضد نفخ، مقوی قلب، خلطآور، مقوی معده و اشتهاآور بودن آن اشاره کرد .
گاهی از عرق بیدمشک بدون رقیق کردن استفاده میشود که خواصی نظیر تقویتکننده، آرامبخش، ضد گرمازدگی و مقوی قلب دارد. گاهی نیز به صورت شربت آن را رقیق و مقداری شکر به آن اضافه میشود.
عرق بیدمشک علاوه بر ضد عطش بودن، خاصیت آرامبخشی و تقویت قلب نیز دارد و مطالعههای اخیر خواصی را که از قدیم به تجربه به آن نسبت میدادند، از نظر علمی به اثبات رساندهاند.
۵٫ گلاب
گلاب در حقیقت نوعی عرق گیاهی است که از گلبرگهای چند نوع گل محمدی تهیه میشود. گلاب ایرانی که به ویژه در ناحیه قمصر کاشان تهیه میشود، بسیار معروف است. گلاب که همان اسانس گل محمدی است، خواص دارویی زیادی دارد، از آن جمله میتوان به ضد اسهال، ضد التهاب، افزایشدهنده میل جنسی، ضد نفخ، مقوی قلب، خلطآور، مقوی معده و اشتهاآور بودن آن اشاره کرد.
در ضمن، گلاب به برخی محصولات مثل فالوده، بستنی یا برخی شربتها افزوده میشود. گاهی نیز خود گلاب به شکل رقیق به حالت شربت به مصرف میرسد. این مایع در عین حال که خواص نامبرده را دارد در پیشگیری از عطش و گرمازدگی هم موثر است.
غیر از این ۵ نوشیدنی، در فصل تابستان از بقیه میوهها هم برای تأمین آب بدن میتوان کمک گرفت. طالبی، خربزه و هندوانه جلوی گرمازدگی و عطش را میگیرند و آلبالو، هلو و آناناس نیز از میوههایی هستند که هم به شکل طبیعی و هم به شکل عصاره و رقیقشده میتوانند در روزهای گرم تابستان مفید باشند.
همه آنچه که برای سفید کردن دندانهایتان نیاز دارید محصولات خانگی ساده ای هستند که بسادگی یافت می شوند.
پولی که با دست خود بسختی بدست آورده اید را صرف خرید سفید کننده های گوناگون از داروخانه نکنید! می توانید بصورت کاملاً رایگان همان نتایج را در خانه حاصل نمایید! پول خود در کلینیکهای گرانقیمت برای سفید کردن دندانهایتان خرج نکنید! می توانید با موادی که احتمالاً هم اکنون در جعبه داروها و کابینت آشپزخانه تان موجود است اقدام به سفید کردن دندانهایتان نمایید.
خودتان را با ژلهای مخصوصی که مجبورید روی دندانهایتان نگه دارید اذیت نکنید. از خرید دهان شویه های مربوط به افراد سیگاری صرفه نظر کنید! شما به همه آنچه که برای درخشان و سفید کردن دندانهایتان نیاز دارید هم اینک در خانه دسترسی دارید. به یاد داشته باشید که این دستورالعمل ساده و کارا می باشد.
_ آیا جوش شیرین دارید؟
احتمالاً بله! تقریبا دو قاشق چای خوری از آن را در فنجان ریخته و به سمت جعبه دارو حرکت کنید. درب آن را باز کنید. آیا هیدروژن پروکساید (آب اکسیژنه) ۵% درون آن یافت می شود؟ احتمالاً این ضد عفونی کننده محبوب خانگی را هم در اختیار دارید! بعد از زدن آن ها به دندان هایتان آن ها به صورت فوق العاده سفید می شوند ولبخندی زیبا را تجربه خواهید کرد.
_ خوردن کرفس و سیب
این دو خوردنی حاوی سلولزهای رشتهای هستند که مانند یک مسواک طبیعی میتوانند به آرامی و بدون ضرر، دندانها را تمیز و سفید کنند. این خوردنیها اثر رنگدانههای ناشی از مواد غذایی را از روی دندانها پاک میکنند.
_ استفاده از پراکسید هیدروژن (یا آب اکسیژنه)
این ماده کاملا طبیعی و غیرسمی که ترکیبی از مولکولهای اکسیژن و آب است و میتواند به شیوهای بیخطر دندانها را پاکسازی کند و برای بهداشت و سلامت کلی دندانها نیز مفید است.
_ استفاده از آب اکسیژنه این است که پودر ۳ درصد آن را در آب شیر به مقیاس ۵۰-۵۰ حل کرده و هر شب قبل از خواب دندانهایتان را با این محلول بشوئید. پس از چند هفته متوجه خواهید شد که دندانهایتان سفیدتر و روشنتر شدهاند.
_ توت فرنگی بخورید
این میوه خوشمزه و پرطرفدار تابستانی به دلیل اینکه حاوی مادهای موسوم به اسید مالیک است درسفید کردن دندانها نقش موثری دارد. برای بهرهمند شدن بیشتر از این خاصیت توت فرنگی هفته یکبار دستورالعمل زیر را انجام دهید:
* ابتدا یک عدد توت فرنگی را با یک قاشق غذاخوری جوش شیرین ترکیب کنید تا یک خمیر قرمز رنگ حاصل شود. این خمیر را روی مسواک قرار داده و آن را مدت ۵ دقیقه روی دندانهایتان بگذارید.
* برای جلوگیری از پوسیدگی دندانها پس از ۵ دقیقه با یک مسواک استاندارد، دندانهایتان را بشویید تا هرگونه قندطبیعی از روی دندانهایتان پاک شود.
_ استفاده از پوست پرتقال و برگهای درخت برگ بو
این دو سفید کننده طبیعی دندانها که غیر معمولتر از بقیه موارد هستند میتوانند رسوبات روی دندانها را تاحد زیادی برطرف کرده و دندانها را درخشانتر کنند شما میتوانید به نوبت هر یک از آنها را به طور خشک یا به صورت پودر ترکیبی با یکدیگر روی دندانها بگذارید.
منبع : جام نیوز
طالبی جزء دسته بندی میوهها محسوب میشود و متعلق به خانواده کدو است.
طالبی معمولا به دو رنگ زرد یا سبز وجود دارد که رنگ زرد آن حاوی رنگدانه بتاکاروتن و رنگ سبز آن رنگدانه آلفا بتاکاروتن است که هر دوی آنها از پیش سازهای ویتامین A محسوب میشوند، به طوری که هر ۱۰۰ گرم طالبی حاوی ۱۸۰ معادل رتینول است.
این میوه حاوی ۳۱ کیلوکالری انرژی بوده که ۸ درصد آن را کربوهیدراتها همراه با مقدار مناسبی فیبر خوراکی تشکیل میدهند.
همچنین میزان پتاسیم موجود در طالبی در حد متوسط به میزان ۲۴۰ میلی گرم عنوان کرد که میتواند برای بیماریهای قلبی – عروقی مناسب باشد.
از فواید مهم طالبی ویتامین “ث” موجود در این میوه قابل توجه است و حدود ۳۷ گرم است که خود میتواند در پیشگیری از سرماخوردگی موثر باشد.
هریک لیوان از این میوه یک واحد محسوب میشود و میتواند به میزان دو تا چهار واحد در روز مصرف شود.
البته این مورد را باید توجه داشته باشید که مصرف زیاد طالبی میتواند مشکلاتی از جمله نفخ و ناراحتی گوارشی یا افزایش قند در افراد دچار دیابتی را ایجاد کند.
منبع : پارسینه
تحقیقات اخیر در دانشکده پزشکی تگزاس نشان می دهد که آلبالو به درمان بی خوابی کمک کرده و مصرف آن خواب آرامی را به همراه خواهد داشت.
بر اساس این مطالعات، در حقیقت آلبالو الگوی خواب را تنظیم می کند.
محققان دریافتهاند که این میوه خوشمزه حاوی مقادیر قابل ملاحظهای ملاتونین است. ملاتونین ماده ای است که در مغز سنتز می شود، در فرآیند خواب و بیداری نقش مهمی ایفا می کند و برای داشتن یک خواب آرام و طبیعی ضروری است.
نتایج این مطالعه حاکی از این است که خوردن نصف لیوان آلبالو میزان ترشح ملاتونین را افزایش داده و بنابراین الگوی خواب طبیعی را بهبود میبخشد.
این میوه علاوه بر بهبود خواب، به دلیل دارا بودن ویتامین ها، مواد معدنی و فیتوکمیکال های متعدد نقش مهمی در حفظ سلامت و پیشگیری از بیماری های مختلف ایفا می کند.
منبع:سیمرغ
ترخون نوعی سبزی معطر است با خواص دارویی فراوان که در فرانسه این سبزی را پادشاه سبزیجات نامیدهاند.
این سبزی در فرانسه و در سایر نقاط جهان در آشپزی سنتی – به صورت تازه یا خشک – به عنوان طعم دهنده قوی مورد استفاده قرار میگیرد.
تسکین دندان درد
در طول تاریخ، از این سبزی معطر برای تسکین موقتی درد دندان استفاده میشده است. محققان دانشگاه آریزونا میگویند علت تسکین درد دندان به خاطر وجود مادهای موسوم به اوژنول است که در روغن میخک نیز وجود دارد.
سبزی ترخون نه تنها موجب تسکین درد دندان میشود بلکه برای تسکین درد لثه نیز که همراه با درد دندان ایجاد میشود موثر است.
تحریک اشتها
ترخون دارای خواص مفیدی است که میتواند موجب افزایش اشتها گردد. محققان طی تحقیقات خود بر روی موشها که در سال ۲۰۱۰ در مجله “دیابت” به چاپ رسید نیز به این نتیجه دست یافتند مصرف ترخون موجب تحریک و افزایش اشتها میگردد.
استفاده از این سبزی معطر در انواع غذاها برای کلیه افراد به خصوص آنهایی که بر اثر بیماری دچار ضعف اشتها شده و یا افراد مسن توصیه میشود.
کمک به هضم غذا
سبزی ترخون علاوه بر استفاده در آشپزی به عنوان طعم دهنده، دارای خواص دارویی نیز است که از جمله آنها میتوان به تسکین ناراحتیهای معده که بر اثر استرس به وجود آمده و همچنین تقویت سیستم هاضمه اشاره کرد.
کارشناسان گیاهدرمانی استفاده از روغن ترخون را همراه با روغن رازیانه و عسل برای تقویت سیستم هاضمه توصیه میکنند ولی در صورت داشتن آلرژی از استفاده این روغنها وعسل خودداری کنید.
دارای خواص آنتیاکسیدانی است
ترخون، به خصوص نوع ترکی آن، دارای خواص آنتیاکسیدانی فراوانی بوده که میتواند در خنثی سازی موادی موسوم به رادیکالهای آزاد کمک خوبی نماید.
رادیکالهای آزاد، محصولات فرعی متابولیسم هستند و اگر بدن شما نتواند به طور موثر از دست آنها خلاص شود، میتوانند موجب تخریب سلولهای بدنتان شوند و در نتیجه در سیستم هاضمه شما باقی مانده و آسیبی را در بدن ایجاد نمایند که ممکن است حتی منجر به ایجاد سرطان شود.
طی تحقیقی که در سال ۲۰۰۵ صورت گرفت و در”مجله کشاورزی و شیمی غذا” نیز به چاپ رسید محققان دریافتند ترخون میتواند به عنوان یک از بین برنده رادیکالهای آزاد در بدن نقش موثری ایفا نماید.
ترخون علاوه بر موارد فوق دارای خواص آنتیباکتریال و ضد قارچ نیز میباشد.
ویتامین E یکی از ویتامین های محلول در چربی است. دلیل اهمیت این ویتامین خاصیت آنتی اکسیدانی آن می باشد که عبارتست از کاهش عوامل شیمیایی مخربی که در اثر استرس های فیزیولوژیکی و محیطی در بدن به وجود می آیند. روغن های گیاهی، مغزها و جوانه گندم از منابع غذایی ویتامین E به شمار می روند.
تحقیقات اخیر محققان فرانسوی نشان می دهد که دو میوه آووکادو و کیوی نیز سرشار از ویتامین E هستند. آووکادو میوه ای روغنی است که به دلیل دارا بودن بسیاری از مواد مغذی به ویژه اسیدهای چرب مفید می تواند به عنوان یکی از اجزای سالاد سبزیجات ،به رژیم غذایی افزوده شود.
کیوی به دلیل دارا بودن مقادیر بالایی از مواد مغذی از جمله ویتامین C و فلاونوئیدهای مختلف اهمیت بسیار زیادی در تامین سلامت و پیشگیری از بیماری های مختلف دارد. بر اساس مطالعات اخیر از این پس کیوی به عنوان یکی از منابع ویتامین E نیز به شمار رفته و در پیشگیری از انواع سرطان ها نقش دارد.
نکته مهم این است که بخش عمده ویتامین E، در پوست کیوی موجود است، بنابراین توصیه می شود که این میوه را به خوبی شسته و با پوست مصرف نمایید
گوجه فرنگی یکی از بهترین گزینه ها برای حفظ زیبایی است. گوجه فرنگی می تواند برای درخشان کردن پوست استفاده شود وهمچنین از بسیاری از مشکلات پوستی نظیر آکنه و جوش جلوگیری می کند.
. یک قاشق غذاخوری آب گوجه فرنگی به همراه چهار قطره آب لیو می تواند برای بستن منافذ باز استفاده شود.
۲٫ روزانه از تکه های گوجه فرنگی بر روی صورت استفاده کنید تا از آکنه خداحافظی کنید.
۳٫ گوجه فرنگی را به همراه دانه هایش با آواکادو (بدون هسته) مانند خمیر درست کنید و به صورت بزنید تا به طور طبیعی صورت خود را پاک سازی کنید.بعد از ۲۰ دقیقه بشویید.
۴٫ ماست را با گوجه فرنگی مخلوط کنید تا مانند یک پوره نرم در آید سپس به عنوان یک خنک کننده برای زیربغل، صورت و گردن استفاده کنید ، بعد از ۱۰ دقیقه بشویید.
۵٫ قبل از خواب با استفاده مرتب از آب گوجه فرنگی به همراه آب خیار ، با عمل بستن منافذ ، پوست چرب را درمان کنید.
۶٫ با ساییدن نیمی از گوجه فرنگی به صورت حرکت دورانی روی پوست به مدت ۱۵ دقیقه، از شر جوش های صورت رها خواهید شد.
۷٫ گوجه فرنگی له شده را با کمی عسل مخلوط کنید وبه گزارش نیک صالحی در طول شب بر روی پوست نگه دارید تا در کل روز صورتتان تازه و درخشان دیده شود.
۸٫ گوجه فرنگی را با شیر مخلوط کنید و و دوبار در روز بنوشید. در طی چند هفته پوست شما به طور طبیعی درخشان می شود.
۹٫ دانه های ذرت را با گوجه فرنگی له کنید تا مخلوطی دانه شکل به دست آورید، آن را برای لایه برداری سلول های مرده پوست استفاده کنید تا صورت گرفته و تار شما باز شود.
۱۰٫ در مواقعی که پوست شما بر اثر بخار یا آشپزی دچار سوختگی شده باشد دوغ به همراه آب گوجه فرنگی می تواند استفاده شود.
۱۱٫ برای لک های سیاه پوست می توانید ذرات شکر را روی آن ناحیه بریزید و به گزارش نیک صالحی سپس با نیمی از گوجه فرنگی روی آن بسایید و تفاوت را نگاه کنید.
۱۲٫ اگر احساس خستگی می کنید می توانید با له کردن ۹۰۰ گرم گوجه فرنگی و استفاده آن در کل بدن ، حمام گوجه فرنگی بگیرید.
۱۳٫ برای داشتن انگشتان پا نرم و زیبا می توانید گوجه فرنگی را خرد کرده هر انگشت را با آن به شکل کلاه به مدت ۱ ساعت بپوشانید. اگر این کار را هر روز انجام دهید ، پاهایتان بسیار زیبا خواهد شد.
گوجه فرنگی منبع غنی آنتیاکسیدان است که میتواند انسان را در مقابل برخی بیماریها محافظت کند.